Rahatlamanızı Sağlayacak En İyi 5 Youtube Kanalı

Yoğun tempoda çalışan her insan, mesai saatinin sonuna geldiğinde iyi bir dinlemeyi hak ediyor. Bu yazıda, insanı rahatlatan en iyi 5 YouTube kanalını öğreneceksiniz.

Yoğun tempoda çalışan her insan, mesai saatinin sonuna geldiğinde iyi bir dinlemeyi hak ediyor. Yorucu bir günün ardından kafanızı tüm sorulardan ve sorunlardan arındırmanız, sizi inanılmaz şekilde rahatlatacaktır.

İyi bir uyku çekmek bunu belki çözebilir. Belki de daha iyisi, bunu YouTube kanallarına bırakabilirsiniz. Bu yazıda, insanı rahatlamaya yarayan en iyi 5 YouTube kanalını öğreneceksiniz.

1. Meditation Relax Music

Kanalın ismi aslında kanalın içeriğini en net şekilde yansıtıyor. Bu kanalda meditasyon, sakinleşme, odaklanma ve benzeri aktiviteler için tonla rahatlatıcı müziklere ulaşacaksınız.

Videoların çoğu minimum üç saat sürüyor. Başka bir müziğe geçmeden evvel sizin için seçtiğimiz bu müziğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bu kanaldaki müziklerin tamamı dinlenmeye yönelik olsa da her videonun farklı temalar içerdiğini göreceksiniz.

Uyku sorunu mu çekiyorsunuz? Bunun nedeni genellikle düşüncelerinizin hiç sona ermemesidir. Yukarıdaki video, kafanızdaki düşünceleri bir kenara bıraktırıp hızla uykuya dalmanıza yardımcı olur.

2. HANSE

Muhtemelen belirli seslerin bedeninizde karıncalanma yarattığı ASMR (Automonous Sensory Meridian Response) video türünü duymuşsunuzdur. Bu tür videolar, YouTube’da son derece popülerdir. 1.4 milyonu aşkın abonesiyle HANSE, bunun mükemmel bir örneğidir.

Kanal, çeşitli tatlıların yapım aşamasını izleyebileceğiniz videolar yüklüyor. Seslerin tümü ASMR için ayarlıdır.

Yukarıdaki video, fıstık ezmeli kurabiye yapmayı anlatıyor. Kanaldaki içeriklerin çoğu Korece olsa bile temel İngilizce talimatları takip edebilirsiniz.

3. Primitive Technology

Primitive Technology kanalında her türlü ormancılık projesini tamamlamak için doğal kaynaklar dışında hiçbir şey kullanmayan adamın mücadelesine tanıklık ediyoruz. İlk başta çok rahatlatıcı gelmeyebilir ama birkaç video izleyince bunun aslında gevşemenin iyi bir yolu olduğunu göreceksiniz.

4. ChessNetwork

Satranç, insanı rahatlatan, stresten uzaklaştıran bir zeka oyunudur. Dolayısıyla satranç müsabakalarını izlemek, insanı oldukça sakinleştirir. Bu noktada sadece satranç oyununa adanmış ChessNetwork yardımınıza koşuyor.

ChessNetwork ayrıca becerilerinizi geliştirmek için eğlenceli bir yol olabilir. Satranç oyunundan hiç hoşlanmasanız bile basit grafikler ve naif anlatım sizin sakinleşmenize yardımcı olur (hatta sizi uyutur).

5. Relaxing White Noise

Müzik veya satranç videolarından hoşlanmıyorsanız, Relaxing White Noise kanalını öneririz. Relaxing White Noise, amacı bakımından Meditation Relax Music’e benziyor ancak müzik yerine sadece doğa sesleri (deniz, fırtına veya okyanus gibi) yer alıyor. Her video 10 saat uzunluğundadır. Bu yüzden videolar bir gece boyunca kesintisiz bir şekilde devam edebilir.

Aşağıda yer alan video, sahile çarpan dalga seslerini içeriyor. Sahile çarpan dalga seslerinin, sakinleşmeniz için harika bir yol olduğunu söyleyebiliriz.

Stresi Kontrol Altına Almanın 4 Yolu
İNTERNET

Stresi Kontrol Altına Almanın 4 Yolu

İşsizlikten aile içi sorunlara, yoğun mesai saatlerinden hava durumuna kadar birçok sorundan dolayı stres altına girebiliriz.

 
Stres Çarkı, Stres Alacağına Alev Aldı
TEKNOLOJİ

Stres Çarkı, Stres Alacağına Alev Aldı

Stres çarkları hayatımıza gireli çok uzun süre olmadı belki ama kendinden öyle çok söz ettirdi ki sanki yüzyıllardır hayatımızda.

 
4 Adımda Stres Yönetimi: Kendinizi Kandırın
NASIL YAPILIR

4 Adımda Stres Yönetimi: Kendinizi Kandırın

Stres hakkında konuşmak bile stresli. Neredeyse tüm hastalıkların köküne indiğimizde bizi karşılayan stresi, bilim insanları lehimize kullanabileceğimizi söylüyor.

YORUMLAR