iPhone ve iPad Şarj Olmuyor Sorunu Nasıl Çözülür?

iPhone ve iPad şarj olmuyor sorunu nasıl çözülür? Bu rehberimizde iPhone ve iPad şarj olmuyorsa uygulayabileceğiniz bazı çözüm yolları ile karşınızdayız.

iPhone ve iPad Şarj Olmuyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Kullandığınız iPhone ya da iPad birdenbire şarj almamaya başladıysa, endişe kapılmadan önce uygulamanız gereken bazı çözüm yolları bulunuyor. Bu rehberimizde iPhone ve iPad şarj olmuyor sorunu ve çözüm yolları ile karşınızdayız. İşte konu hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar!

iPhone ve iPad Şarj Olmuyorsa Ne Yapmalısınız?

iPhone'unuz ya da iPad'iniz aniden şarj almamaya başladıysa onu yeniden başlatmaktan, kabloyu değiştirmeye kadar uygulayabileceğiniz bazı adımlar bulunuyor. Bu rehberimizde de aktaracağımız gibi bu yöntemlerin çoğu basit birkaç adımdan ibarettir ancak bazı durumlarda sorun daha ciddi olabilir.

1- Cihazı Yeniden Başlatın

Açık konuşmak gerekirse birkaç defa kullandığım iPhone'un şarja takılı olmasına rağmen şarj olmadığını gördüm. Bu gibi durumlarda uyguladığım ilk yöntem onu yeniden başlatmak oldu ve bu basit işlem, sorunların tamamen çözülmesine yardımcı oldu. Yani yapmanız gereken ilk şey, cihazınızı yeniden başlatmak olacaktır.

2- Farklı Kablo ve Şarj Adaptörü Deneyin

Eğer yukarıdaki adım işinize yaramıyorsa, farklı şarj adaptörü ve şarj kablosu kombinasyonlarını denemeniz gerekli. Bildiğiniz gibi Lightning kablolar genellikle çabuk yıpranır. Bu noktada aynı adaptöre başka bir kablo takın. Eğer cihazınız şarj oluyorsa, sorun kablodadır. Bu işe yaramadıysa, aynı kabloyu başka bir adaptöre takın. Eğer cihazınız şarj olmaya başladıysa, sorun şarj adaptörünüzdedir.

Nadir bir durum olsa da hem şarj kablonuz, hem de şarj aletiniz aynı anda bozulmuş olabilir. Bu nedenle arkadaşınızın ya da evdeki başka bir bireyin şarj aletini ve şarj kablosunu kullanın. Her şey çözüldüyse, yeni bir adaptör ve şarj kablosu satın almanız gerekecek.

3- Güç Kaynağını Kontrol Edin

Bunu söylemek biraz anlamsız gibi gözüküyor olabilir ama bir ihtimal kullandığınız priz artık çalışmıyor olabilir. Bu nedenle şarj adaptörünüzü başka prizlerde denemeyi ihmal etmeyin. Kullandığınız prizin çalışıp çalışmadığını anlamanın en ideal yolu, ona başka bir elektronik alet bağlamak olacaktır. 

4- Teknik Servisten Destek Alın

Tüm bu adımları uyguladıktan sonra soruna dair bir çözüm yolu bulamadıysanız, en yakın teknik servisten destek almanız gerekecek. Bu noktada Apple'ın çevrim içi destek ekibi ile konuşup kendinize en yakın teknik servisten bir randevu oluşturmayı düşünebilirsiniz.

En Sık Karşılaşılan iPhone Kamera Sorunları ve Çözümleri
MOBİL

En Sık Karşılaşılan iPhone Kamera Sorunları ve Çözümleri

Bazı kullancılar iPhone modellerinde bazen kamera sorunları ile karşı karşıya kalabiliyor. Eğer kullandığınız iPhone'da çeşitli kamera problemlerinden muzdaripseniz doğru yerdesiniz.

Peki siz bu rehberimizde yer verdiğimiz bilgiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Burada yer alan çözüm yolları işinize yaradı mı ve sorunun ana kaynağını bulabildiniz mi? Konu hakkındaki görüşlerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR