Tumblr Fotoğraf Boyutları Nelerdir?

Popüler sosyal paylaşım ağı Tumblr'da paylaştığımız fotoğraflar ve profil resmimiz olması gerektiği gibi görünüyor mu?

Tumblr Fotoğraf Boyutları Nelerdir?

İnsanlığın internet kullanımının artması, sosyalleşecek ortamlarının da internette olmasına neden oldu. Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr ve daha nicesi. Tüm bu sosyal ağları kullanmasına kullanıyoruz peki profillerimizin ve paylaştıklarımız fotoğraflar olması gerektiği gibi görünüyor mu?


Tumblr, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağların aslında çok mantıklı bir şekilde harmanlanmış hali. Uzunca bir metin paylaşabilir, bunu video ve ses gibi multimedya içeriklerle bezetebiliriz. Sadece bir fotoğraf veya iki cümle yazı yazıp paylaşmak da mümkün tabi. Tüm bu esnek yapısından dolayı Tumblr, özellikle genç insanlar tarafından oldukça kullanılmakta. Kendi içerisinde ayrıca takip ve yeniden paylaşma özelliği sunan sosyal ağ, bunu pano adını verdiği bölümde gerçekleştiriyor. Takip ettiğiniz kişi ve blogların paylaşımlarını bu panodan görüp beğeni, not ve yeniden paylaşma gibi şeyler yapabiliyoruz. Tumblr üzerinden paylaşılanlar, adını ve linkini sizin belirlediğiniz bir web sayfasında görünmekte. Çok gelişmiş bir bloglama servisi olarak da tanımlanabilecek Tumblr'da kullanıcı profilleri de bulunmakta. Peki profilimizin daha kaliteli görünmesi için ve daha çok takipçimizin olması için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

Tumblr'a üye olduktan sonra ilk yapmamız gereken şeylerden birisi, kullanıcı resmimizi belirlemek olmalı. 128x128 piksel boyutlarında profil fotoğrafı desteği veren Tumblr'a yükleyeceğimiz fotoğrafların da bu çözünürlürlüğe göre ayarlanması, kaliteli ve tam uyumlu bir profil fotoğrafı için olmazsa olmazlardan. Yükleyeceğiniz formatlar ise JPG başta olmak üzere, PNG, GIF ve BMP olarak belirlenmiş.

Dikkat etmemiz gereken ikinci bir teknik ise paylaştıklarımızın diğer insanların panosunda nasıl görüneceği. Örneğin bir resim paylaştığımızı düşünelim, bu resim en çok 1280x1920 piksel çözünürlüğünde olabiliyor. Bu resim Tumblr sayfamızda kullandığımız temaya bağlı olarak büyüklüğü ayarlanırken, paylaşılanların görüntülendiği pano ekranında 500x750 piksel boyutlarında görünecektir. Gönderilerimizde paylaşacağımız dosya boyutları en fazla 10 MB ile sınırlandırılıyor. Hepimizin bildiği hareketli resim olan GIF paylaşımımız ise en çok 500 piksel ve 1 MB boyutu ile sınırlı.

Tumblr böylesine ilgi görürken bu tarz teknik detayları bilmek tüm kullanıcıların yararına olacaktır. Böylelikle düşük çözünürlükte fotoğraf yüklenmesiyle oluşan kalitesiz profil ve gönderilerin de önüne geçilebilir. Tumblr'ın Android ve iOS uygulamaları da bulunmakta ve tüm bahsettiğimiz detaylar mobil uygulamalar üzerinde de geçerli olmaktadır.

Tumblr'ın Yeni Arayüzü ve Araçları Neler Sunuyor

Pinterest Fotoğraf Boyutları Nelerdir?

YORUMLAR