Twitter iPhone ve Android Uygulamalarını Güncelledi

Twitter mobil platformlarda yayınlandığı mobil uygulamalarını güncellemeye iPhone ve Android'den başladı. iPhone için kopyala-yapıştır özelliği, Android için 4.0 sürümüne uyumluluk gibi fonksiyonelliğe yönelik iyileştirmeler yapılmış durumda.

Twitter iPhone ve Android Uygulamalarını Güncelledi

Twitter, yenilediği web arayüzünden sonra vakit kaybetmeden gözünü mobil uygulamalarına çevirmiş görünüyor. iPhone ve Android için geliştirdiği uygulamalarını güncellendiğini 21 Şubat 2012 Salı günü kendi blogunda duyurdu. Güncelleme paketi içeriğinde kaydırma kısayolları, yenilenmiş arayüz ve fonksiyonelliğe yönelik iyileştirmeler bulunuyor. Twitter'ın en son güncellemeyi Mart 2011'de yapmış olduğunu da hatırlatalım.

Güncellenen uygulamalarda başlıca iki özellik dikkat çekiyor:

  • Kaydırma Kısayolu: Parmağınızı okuduğunuz tweet üzerinde kısa bir hareketi ile karşınıza Cevapla-Retweet-Favorilerime Ekle-Sosyal Ağlarda Paylaş-Paylaşanın Profilini İncele ve Sil tuşları görünür hale gelmektedir. Bu sayede aynı ekran ve ilgili tweet üzerinde tüm işlemleri gerçekleştirebilmektesiniz.
  • Arkadaşını Bul: Telefon rehberinizi yüklediğinizde, e-posta ve telefon numaralarını Twitter hesaplarındaki bilgilerle karşılaştırarak arkadaşlarınızı bulmanızı sağlar. Arkadaş arama bölümüne girmeden önce bir uyarı ekranı çıkararak sizden onay almaktadır.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich kullanıcıları ise uyumlu hale getirilmiş olmasına, iPhone ve iPad kullanıcıları özellikle kopyala yapıştır özelliğine bayılacaklardır. Profil ekranları ve tweet metinleri artık kopyalanabilmekte ve bu sayede kopyaladığınız içeriği istediğiniz yerde kullanabilme özgürlüğüne sahipsiniz. iPhone ve Android uygulamasında ortak gelen özellikler ise paylaşma butonu, font boyutunu ayarlayabilme ve direkt mesajlar bölümleri. Paylaş buton aracılığı ile tweeti sosyal ağlarda paylaşabilir, e-posta olarak gönderebilir ve sonra okumak istiyorum gibi (Read Later servisine abone iseniz Ayarlar/Gelişmiş) işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Direkt mesaj bölümünde ise tek tuşla tümünü okundu olarak işaretleyebilirsiniz.

Twitter artık tüm gücünü mobil platformlara aktarmış gibi gözüküyor. Kindle Fire, Barnes&Noble Nook Color ve Nook Tablet içinde Twitter uygulamalarını yeni özellikleriyle beraber yayınlamış durumda.

YORUMLAR