Twitter Moments Nasıl Kullanılır?

Twitter'ın yeni özelliği Moments (Anlar) nasıl kullanılır?

Twitter Moments Nasıl Kullanılır?

Twitter bundan yaklaşık bir sene önce tanıttığı ve birkaç gün önce tüm kullanıcılarının kullanımına sunduğu "Moments" nasıl kullanılır? Twitter Moments özelliğinin nasıl kullanılabileceğiyle ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.
Twitter, bundan sadece birkaç gün önce resmi hesabı üzerinden Moments isimli özelliğinin tüm kullanıcıılara sunulduğunu açıkladı. Yaklaşık 1 sene önce tanıtılan özellik, belirli bir konudaki veya tarihteki tweet'leri bir araya toplayabilmek ve ortak bir başlık altında paylaşabilmek için kullanılıyor.




Bu yazımızda Twitter'ın Moments özelliğinin nasıl kullanıldığından detaylı bir şekilde bahsedeceğiz.

Moments'a Giriş

İlk olarak yapmanız gereken şey, profilinize girmek ve profilinizde yer alan "Anlar" isimli seçeneği bulmak. Daha önceden Moments özelliğini kullanmadıysanız Anlar seçeneğinin altında 0 rakamını göreceksinizdir.


Moment (An) Oluşturmak

"Anlar" seçeneğine giriş yapmanızın ardından sağ tarafta "Yeni An Oluştur" seçeneğinin belirdiğini göreceksinizdir. Bu seçeneğe tıklayarak An'ınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz.


Not: Eğer Twitter hesabınız korumalıysa Moments özelliğinden faydalanamazsınız. Herkese açık olmayan hesaplar, ancak daha sonraki tarihlerde paylaşmak adına An taslağı oluşturabilirler.

Başlık ve Kapak Fotoğrafını Ayarlamak

Yaratacağınız An'ın başlığını ve kapak fotoğrafınızı ayarlayacağınız bu adımda, An'ınızın ne ile alakalı olduğunu belirten ve özetleyen bir başlık ve kapak fotoğrafı seçmelisiniz.


Not: Kapak fotoğrafınız eklediğiniz tweetlerden seçilir. Eğer An'ınızı sadece fotoğrafsız tweetlerden oluşturursanız, kapak fotoğrafınızı daha sonradan eklemeniz gerekecektir.


An'a Tweet Eklemek

An'ınızda bulunacak olan tweetleri seçmek için sayfada bulunan tweetleri seçebilir veya üst kısımda bulunan "Tweet Arama" gibi seçenekleri kullanarak tweetlerinizi ekleyebilirsiniz.

Belki de Twitter'a Gelen En Anlamlı Güncelleme Moments Olabilir

Twitter, Moments Özelliğini Tüm Kullanıcılarının Kullanımına Sundu

YORUMLAR