Twitter Takipçilerinizi Kaybetmenizin Olası Nedenleri

Twitter, 2018 yılında spam olduğundan şüphelendiği hesaplara yönelik yeni bir yaptırım uygulamaya başladı. Spam olduğundan şüphelenen hesaplar Twitter tarafından askıya alındı.

Twitter, 2018 yılında spam olduğundan şüphelendiği hesaplara yönelik yeni bir yaptırım uygulamaya başladı. Spam olduğundan şüphelenilen hesaplar Twitter tarafından askıya alındı ve bu hesapların herhangi bir aktivitede bulunmaları, onlar doğrulamada bulunana kadar engellendi.

İyi haber: Twitter’da spam hesaplar artık daha az görünüyor. Kötü haber: Twitter’da özellikle popüler olan hesapların takipçi sayısında, hesabı askıya alınan takipçiler sayılmıyor. Bu popüler hesapların takipçilerinin büyük bir bölümünü kilitli spam hesaplar oluşturuyor olsa da bu hesapların takipçi sayısında, askıya alınan hesaplara yer verilmiyor. Sizin de takipçilerinizin çoğunluğunu askıya alınan spam hesaplar oluşturuyor ise takipçi sayınızın düşmesi normaldir.

Twitter’da Sahte Hesaplar Temizlenmeye Devam Ediyor

Twitter şu anda yaklaşık 330 milyon aktif kullanıcıya sahip. Bu küçümsenebilecek bir sayıya benzemiyor ama Facebook ile de kıyaslanmaması gerekir. Twitter’dan uzun süre önce vazgeçen ve o günden bugüne kadar bir kereliğine dahi aktif olmayan hesaplar var.

Twitter, bu hesapları büyük bir problem olarak gördü ve 2018’in Temmuz ayına doğru bu hesapları temizlemeye başladı. Twitter, bot hesap olduğundan şüphelendiği 70 milyon hesabı askıya aldı ve o gün itibarıyla kilitli hesaplar, takipçi sayınızdan eksiltilmeye devam ediyor.

Kilitli Hesaplara Elveda!

Kilitli hesaplar (Askıya alınan hesaplar), Twitter’ın daha önce çeşitli nedenlerle kilitlediği hesaplardır. Bu hesaplar botlar yerine muhtemelen gerçek insanlara aittir ancak Twitter, bu hesapların şüpheli davranışlar sergilediklerini gözlemlediği için kullanıcılardan bir doğrulama isteğinde bulunuyor.  Bu hesaplar, Twitter’a gerçek insan olduklarının kanıtını sunana kadar Twitter bu hesapların kilidini açmıyor.

Twitter Hesaplarının Kilitlenme Nedenleri

Hesabın hareketlerinde ani değişiklikler gözlemlenirse bu hesaplar kilitlenebilir ve halen hesabı açan kişi tarafından kontrol edildiklerinin onayını almak için hesabın sahibi ile iletişime geçmeye çalışılabilir. Hesap hareketlerindeki bu ani değişiklikler; sayısız yanıtlar ve bahsetmeler, kötü amaçlı bağlantılar, çok sayıda başka hesapları takip etme gibi eylemleri içerir.

Bu Hesapların Spam veya Botlardan Farkı Nedir?

Bu hesaplar genellikle gerçek kişiler tarafından oluşturulur ancak hesabı açan kişinin hala kontrol sahibi olduğunu ve hesabına erişiminin olduğunu Twitter’ın doğrulaması gerekir.

Spam hesaplar -bazen bot olarak da adlandırılabilirler- genellikle en başından beri spam hareketler sergilerler. Bu da hesabın spam hesap olduğunun Twitter tarafından daha çabuk tahmin edilebilir hale gelmesini sağlar.

YORUMLAR