Twitter'da Animasyonlu GIF Nasıl Paylaşılır?

Bu rehberimizde Twitter'da animasyonlu GIF paylaşımının nasıl yapıldığını anlatıyoruz.

Twitter'da Animasyonlu GIF Nasıl Paylaşılır?

Twitter, gerek mobil gerekse de web tarafında iyileştirmelere hız kesmeden devam ediyor. Kullanıcıların uzun süredir beklediği animasyonlu GIF’ler artık Twitter’da da paylaşılabiliyor. Bu rehberimizde de GIF dosyalarını nasıl paylaşacağınızı ve dikkat etmeniz gerekenleri anlatıyoruz.

Dünya genelinde olan biteni en hızlı yoldan kullanıcıları ulaştıran popüler sosyal ağ Twitter, son güncellemeyle animasyonlu GIF’lere destek vermeye başladı. Hem de bilgisayarınızdaki veya mobil cihazınızdaki GIF’lerinizi paylaşmanız için herhangi bir üçüncü parti uygulama kullanmanız gerekmiyor. Standart bir resim dosyası yükler gibi GIF’i yükleyip takipçilerinizle paylaşabiliyorsunuz. Ancak dikkat etmeniz gereken tek ve en önemli husus; GIF formatındaki dosyanın boyutunun yüksek olmaması. GIF’lerin başarılı bir şekilde yüklenebilmesi ve görüntülenebilmesi için dosya boyutunun 5MB’dan daha düşük (2-5 arası idealdir.) olması gerekiyor.

Twitter ülkemizde de sık kullanılan bir sosyal ağ olduğundan zaman akışınızı GIF’li paylaşımlar doldurabilir diye düşünebilirsiniz. Ancak endişelenmenize gerek yok. Twitter mühendisleri bunu da düşünmüş ve GIF’li paylaşımlara tıpkı Vıne videoları gibi oynatma simgesi eklemiş. Böylelikle takipçileriniz tarafından paylaşılan GIF’ler otomatik olarak oynatılmıyor, zaman akışınızın yüklenmesi zaman almıyor. Özellikle Twitter’ı mobil cihazınızdan kullanıyorsanız bu kotanıza olumlu yönde etki edecektir.

Şimdi dilerseniz Twitter’da GIF paylaşımının nasıl yapıldığına bir bakalım:

  • Twitter ana sayfasında veya profil sayfanızda iken yeni bir Tweet oluşturun.

  • Mobil cihazınızda bulunan GIF uzantılı dosyalardan birini seçin. (Dosya boyutu en fazla 5MB olmalıdır.)

  • GIF dosyanızı paylaştığınızda aşağıdaki gibi görünecektir: (Oynatmak için resmin üzerine tıklayın.)

Eğer Tweetdeck , Twitter MAC  veya Windows Phone kullanıcısı iseniz Twitter'ın bu özelliğini kullanabilmeniz için biraz beklemeniz gerekecek.

YORUMLAR