Üniversitede eğitim gören öğrenciler için hazırladığımız bu listemizde, üniversite öğrencileri için en iyi mobil uygulamalara yer verdik. Bu uygulamalar sayesinde, hayatınızı kolaylaştıracak özelliklerden faydalanabilirsiniz.
1. Microsoft Office Uygulamaları
Word, Excel ve PowerPoint gibi belgelerinize akıllı telefonlarınızdan da ulaşma imkanı sunan Microsoft Office uygulamaları, belgeleriniz üzerinde değişiklik yapmanıza da olanak tanıyor.
2. Google Drive veya Yandex.Disk
Belgeler, dokümanlar ve diğer dosyalarınızı akıllı telefonlarınızda depolayarak gereksiz yer kaplamasını istemiyorsanız, bulut depolama uygulamaları ile bu sorunu çözebilirsiniz. Slaytlar, ders notları ve daha birçok belgeyi ve dosyayı yükleyerek dilediğiniz her yerden ulaşmanıza imkan veren Google Drive ve Yandex.Disk, bu alanda kullanabileceğiniz en kullanışlı uygulamalar diyebilirim.
3. Google Keep
Yapılacaklar listesi ve not alma uygulaması olarak kullanabileceğiniz Google Keep, Android ve iOS platformlarının yanında Web sürümüyle de kullanılabiliyor. Hatırlamanız gereken notlarınızı kaydederek tüm platformlardan ulaşabileceğiniz Google Keep uygulaması da mutlaka indirmeniz gereken uygulamalardan biri.
4. CamScanner
Yazılı belgeleri ve notları tarayıcı olmadan dijital hale getirebilmenizi sağlayan CamScanner, eğitim hayatınız boyunca birçok kez işinizi kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum. Arkadaşlarınızdan ders notu aldığınızda, tahtanın fotoğrafını çekmek durumunda kaldığınızda ve diğer tüm ihtiyaç anlarında kullanabileceğiniz CamScanner, belgeleri okunaklı hale getirmekte de oldukça başarılı diyebilirim.
5. Photomath
Zorlu Matematik problemlerinin üstesinden gelemiyorsanız ve danışacak kimseniz de yoksa, Photomath uygulaması ile matematik sorularınızın çözüm adımlarını öğrenebilirsiniz. Telefonunuzun kamerasına soruyu göstererek anında çözülmesini sağlayabileceğiniz uygulama gerçekten çok kullanışlı.
6. Bilimsel Hesap Makinesi
Mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilerin yanlarından eksik etmediği bilimsel hesap makinesi, birçok problemin çözümünde hayat kurtarıyor. Dalgınlıkla hesap makinenizi evde unuttuysanız, aşağıdaki bağlantılarda yer alan bilimsel hesap makinesi uygulamalarını indirebilirsiniz.
7. GOM Recorder
Derslerde not almak yerine ses kaydı alıyor ve sonrasında kağıda döküyorsanız, GOM Recorder uygulaması ile ses kayıtlarınızı tutabilirsiniz. Android ve iOS platformunda GOM Recorder uygulamasını kullanabiliyorsunuz.
8. Google Takvim
Sınavlar, ödevler, projeler ve unutmamanız gereken diğer önemli tarihleri detaylarıyla not alarak kaydetmek istiyorsanız Google Takvim uygulaması da işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca, Android ve iOS platformlarının yanında Web sürümünü kullanarak bilgisayardan da takvime erişebilir ve ekleme yapabilirsiniz.
9. PDF Okuyucu - Xodo
E-posta ile gelen belgeler, ders notları ve slaytları akıllı telefonlarınızda rahatlıkla görüntülemek istediğinizde ihtiyaç duyabileceğiniz PDF görüntüleyici uygulamaları da işinizi kolaylaştıracaktır. Android ve iOS cihazlarınızda Xodo uygulamasını kullanarak bu ihtiyacınızı da karşılayabilirsiniz.
10. Spotify
Sürekli ders, not, slayttan bahsedecek değiliz elbette. Bunaldığınızda, rahatlamak istediğinizde sevdiğiniz müzikleri dinleyerek rahatlamak isterseniz akıllı telefonlarınıza Spotify uygulamasını da indirebilirsiniz. Ne de olsa, müzik ruhun gıdasıdır.
YORUMLAR