Vivo Star Işığı Teknolojisi Nedir? Ne İşe Yarar?

Vivo cep telefonlarındaki flaş özelliğini rafa kaldıran yeni bir teknoloji tanıttı. İşte, Vivo star ışığı teknolojisinin özellikleri ve avantajları!

Vivo V29 ile hayatımıza giren ‘star ışığı’ teknolojisi yeni nesil akıllı telefonlarda kullanılmaya başladı. Cep telefonu ile yapılan çekimlerde devrim yaratacak olan bu teknoloji flaş ile çekim yapma devrini sona erdiriyor.

Peki, nedir bu star ışığı teknolojisi? Nasıl kullanılır? Ne işe yarar? Diyorsanız bu yazımızda star ışığı teknolojisi ile ilgili sorularınızı birlikte yanıtlıyoruz. İşte, detaylar!

En İyi vivo Akıllı Telefon Modelleri (2024)
MOBİL

En İyi vivo Akıllı Telefon Modelleri (2024)

vivo, kuşkusuz son zamanların en popüler akıllı telefon üreticilerinden biri. Özellikle de geliştirdiği orta sınıf ve uygun fiyatlı telefonlarla dikkatleri üzerine çeken şirket, fiyat-performans dengesine önem veren kullanıcıların başlıca tercihlerinden biri.

Vivo Star Işığı Teknolojisi Nedir?

Aura Light olarak da tabir edilen bu teknoloji ışık miktarının az olduğu ortamlarda yüksek çözünürlüklü ve kaliteli çekim imkânı sunuyor. Eski usul flaşlı çekimlerin yerini bu teknoloji ile elde edilen görseller alıyor.

Star ışığın bulunduğu cihazlarda telefonun arka yüzeyinde yuvarlak, dikdörtgen, kare gibi çeşitli formlardaki LED ışığa yer veriliyor. Bu aydınlatmada kullanılan özel teknolojiler neredeyse stüdyoda çekilmiş gibi gözüken fotoğraflar elde etmenizi sağlıyor.

Loş ve karanlık ortamlarda kullanılan flaş ile kıyaslandığında star ışığı teknolojisinin dokuz kat daha fazla ışık sunduğu belirtiliyor. Yumuşak ve 3D aydınlatma efekti sayesinde gölge ve ışık dengesi başarılı bir şekilde kurulabiliyor.

Vivo V29’da kullanılan bu teknoloji kapsamında kullanıcılara LED ışığı için 4 farklı renk sıcaklığı seçeneği sunuluyor. Yansıtıcı koni sayesinde ışık, mekâna veya portrede yer alan kişiye homojen bir şekilde yansıtılıyor.

Vivo Star Işığı Teknolojisi Ne İşe Yarar?

Vivo star ışığının kullanımı bildiğimiz flaş özelliğinden çok da farklı değil. Kamera ayarlarından bu özelliği aktifleştirip kapatabilirsiniz. Vivo aura ışık teknolojisi üç boyutlu bir etki yaratarak fotoğrafını çektiğiniz nesnenin tamamen aydınlanmasını sağlıyor. Kişilerin yüzünde bulunan gölgeler ve karanlık alanlar ortadan kaldırılıyor. 

Bu işlem sırasında keskin ve odaksal bir ışık kaynağı yerine yumuşak bir aydınlatma sağlandığından yüzünüzdeki kusurların örtüldüğü doğal bir ışık dağılımı gerçekleştiriliyor. Günün her saatinde kullanabileceğiniz bu özellik sayesinde kaliteli fotoğraf ve video çekimleri için doğru ışığı aramanıza veya gün ışığını beklemenize gerek kalmıyor.

İstediğiniz her an homojen ve natürel bir etki yaratan Vivo star ışığı portresi imdadınıza koşuyor. Kısacası, cebinizde istediğiniz an açıp kurabileceğiniz portatif bir fotoğraf stüdyosu taşıdığınızı düşünebilirsiniz. Çünkü bu ışık ile yapılan çekimler stüdyoda yapılanları aratmıyor.

Üçlü Kameraya Sahip vivo V30 Pro Tanıtıldı!
MOBİL

Üçlü Kameraya Sahip vivo V30 Pro Tanıtıldı!

Çinli şirket, bir süredir iddialar ve sızıntılarla gündemde olan vivo V30 Pro'nun çıkışını duyurdu. V30 Pro, çeşitli mağazalarda tanıtım posterleriyle sergilenmeye başlanmıştı ve bugün tanıtıldı.

Siz bu teknolojiyi nasıl buldunuz? Deneyimleme fırsatınız olduysa yorumlarda bizimle düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın!

YORUMLAR