VLC Media Player ile YouTube Oynatma Listelerini Oynatın

VLC Media Player'ın bir özelliğiyle YouTube'da yer alan videolar ve oynatma listelerini, VLC Media Player üzerinden kolayca oynatabilirsiniz.

VLC Media Player ile YouTube Oynatma Listelerini Oynatın

VLC Media Player’ın, video oynatma özelliği dışında birçok özelliği bulunuyor. Bunlardan biri olan Ağ Akışı özelliği, video sitelerinde bulunan videoları ya da playlist’lerin bağlantılarını kullanarak, bu videoları VLC Media Player üzerinden izlemenize imkan sağlıyor. Biz de bu özelliğin kullanımını sizler için anlattık.

Ağ akışı özelliği ile bir YouTube videosunun bağlantısını kullanarak VLC Player üzerinden oynatabilirsiniz, bunun yanında YouTube oynatma listelerini de aynı yöntemle VLC Player üzerinden oynatabilirsiniz. Bu özellik, YouTube üzerinden dizi seyredenler için oldukça faydalı bir özellik diyebilirim.

Bu özelliği kullanabilmek için öncelikle küçük bir eklenti kullanmamız gerekiyor. Bu bağlantıdan indirebileceğiniz “playlist_youtube.lua” dosyasını, programın kurulu olduğu dizindeki (Program Files \ VideoLAN \ VLC \ lua \ playlist) klasöre atmanız gerekiyor. Eklentiyi yükledikten sonra sıra bir YouTube oynatma listesi bulmaya geldi.

Biz örnek olarak bir oynatma listesi bulduk ve bunu kullanacağız. Oynatma listesine girdikten sonra Tümünü Oynat butonuna basıyoruz. Ardından aşağıda da gördüğünüz gibi adres çubuğunda yer alan bağlantıya benzer bir bağlantı elde etmeniz gerekiyor.

Bu bağlantıyı kopyaladıktan sonra VLC Player’a giriyoruz ve CTRL + N kısayoluyla Ağ Akışı Aç özelliğine giriyoruz. Ya da üstteki Ortam menüsünden Ağ Akışı Aç seçeneğine tıklayabilirsiniz. Kopyaladığımız bağlantıyı bu ekranda yer alan kutuya yapıştırdıktan sonra Oynatın butonuna basıyoruz.

Gördüğünüz gibi oynatma listesi yüklendi ve otomatik olarak oynatmaya başladı. Listeden istediğiniz bir videoyu seçip, izlemeye başlayabilirsiniz.

Bu yöntemi kullanarak siz de YouTube üzerindeki herhangi bir videoyu ya da oynatma listelerini VLC Player üzerinden izleyebilir, bilgisayarda işlerinizi hallederken aynı zamanda videoları seyredebilirsiniz.



En İyi Video İzleme Programları

YORUMLAR