Web Siteniz Farklı Cihaz ve Ekran Çözünürlüklerinde Nasıl Görünüyor?

Web sitenizin farklı cihaz ve ekran çözünürlüklerinde nasıl göründüğünü bu servisle test edebilirsiniz.

Web Siteniz Farklı Cihaz ve Ekran Çözünürlüklerinde Nasıl Görünüyor?

Web sitesi oluştururken içerikten sonra dikkat ettiğimiz en önemli şey tasarımdır. Ziyaretçilerimizin sitemizde daha rahat gezinebilmeleri, içeriklerimize daha rahat göz atabilmeleri açısında oldukça önemli olan tasarımı yapma aşmasında ekran çözünürlüğüne de dikkat etmemiz gerekir. Çünkü artık internete girebilen cihazların sayısı bir hayli fazla ve hepsi farklı ekran çözünürlüklerinde çalışıyor. Peki hem mobil, hem masaüstü, hem de televizyon tarafında yüzlerce cihaz varken her birinde sitemizin en iyi şekilde görüntülenebilmesi için ne yapmamız gerek?

Eskiden bir web sitesi hazırlarken fazla cihaz seçeneği olmadığından diğer bir deyişle sadece bilgisayarlar internete bağlandığından ve de ekran çözünürlükleri standart olduğundan (hatırlarsanız şimdiki gibi acayip ekran çözünürlükleri yoktu.) sitemizin farklı ekran çözünürlüklerinde nasıl göründüğünü rahatlıkla test edebiliyorduk. Lakin günümüzde artık internete bağlanabilen cihaz sayısının artmasıyla bu durum değişti. Yüksek çözünürlüklü masaüstü ve dizüstü bilgisayarların yanında akıllı telefonlar, tabletler, hibrit cihazlar, televizyonlar, oyun konsolları hatta saat, gözlük ve bileklik gibi aksesuarlar internet ile etkileşim içerisinde. Bunca cihaz çeşidi varken hepsinde sitemizin nasıl göründüğünü en kolay yoldan nasıl anlayacağız? sorusunun yanıtı ise WhatISMyScreenResolution sitesinde gizli.

WhatISMyScreenResolution (Multi Screen Resolution Test), adından da anlayacağınız üzere web sitenizin farklı ekran çözünürlüklerinde nasıl göründüğünü test edebileceğiniz bir web servisi. Sitenizin masaüstü, mobil, tablet ve televizyonda ne kadar şık durduğunu ya da durmadığını gösteren sitede teste başlamak için tek yapmanız gereken sitenizin adresini yazmanız ve sonrasında bu seçeneklerden birisini seçmeniz. Şimdi dilerseniz detaylara geçelim:

Multi Screen Test sayfasını ilk açtığınızda masaüstü, mobil, tablet, televizyon seçenekleri dikkatinizi çekecektir. İlk aşamada bunlara dokunmuyorsunuz. Doğrudan sayfanın ortasına konumlandırılmış alana web sitenizin adresini –başında http:// olacak şekilde- giriyorsunuz ve “Test” butonuna tıklıyorsunuz.

Sonraki sayfada cihaz ve ekran çözünürlüğü seçimi yapıyorsunuz. Burada gerek masaüstünde, gerek mobilde, gerek tablette, gerekse de televizyonda günümüzün en yeni cihazları yerine yaygın olarak kullanılan cihazların seçildiği gözüme çarptı. Örneğin; masaüstü sekmesi arasında 17 inç dizüstü bilgisayar seçeneği, mobil sekmesinde en yeni cihazlardan Samsung Galaxy S6, HTC One M9 cihazları, televizyonda da 4K çözünürlük seçeneği yok. Bu, bence büyük bir eksiklik ve kesinlikle giderilmeli.

Cihaz seçimini de yaptıktan sonra sitenizin seçtiğiniz cihaz türü ve ekran çözünürlüğünde nasıl göründüğü gösteriliyor.

Not: Sitenin sunduğu ekran çözünürlükleri arasında aradığınız yoksa “Rotate” seçeneğinin hemen yanındaki kutucuğa kendi istediğiniz ekran çözünürlüğünü yazabilirsiniz. “Apply” butonuna tıkladığınızda sitenizin cihaza göre değil, seçtiğiniz ekran çözünürlüğünde nasıl göründüğü gösterilecektir.

Kişisel Web Sitesi Oluşturmak İçin En Popüler Platformlar

YORUMLAR