Webmaster'ların Mutlaka Kullanması Gereken 15 Chrome Eklentisi

Webmaster'ların mutlaka kullanması gereken 15 Chrome eklentisini sizler için derledik. Hem yararlanmak hem de okumak için tıklayın!

Webmaster'ların Mutlaka Kullanması Gereken 15 Chrome Eklentisi

Dünyanın en çok kullanılan browser'ı olma özelliğini taşıyan Google Chrome, bu liderliği öyle kolay kazanmadı. İlk çıktığı zamanlarda dahi kullanıcı dostu olması ve birbirinden güzel eklentileri içerisinde barındırmayla dikkatleri üzerine çeken tarayıcı, web geliştiricilerinin de en çok tercih ettiği tarayıcılardan biri. Zira sadece onlar için binlerce eklenti bulunuyor ve bu site tasarlarken işlerini epey kolaylaştırıyor. Bu blogda webmaster'ların mutlaka kullanması gereken 15 chrome eklentisini sizlerle paylaşacağım.

1- Responsive Web Design Tester

Responsive Web Design Tester eklentisi, Chrome üzerinde tasarladığınız web sitelerinin farklı cihazlarda nasıl çalıştığını test edebileceğiniz basit ve hızlı bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor. 

2- Window Resizer

Bilindiği üzere her cihazın farklı bir boyutu var ve bu cihazlarda tıkladığınız sitelerin görünümü de ona göre şekilleniyor. Windows Resizer eklentisi de farklı boyutlara sahip cihazlarda sitenizin nasıl göründüğünü görebileceğiniz faydalı bir eklenti olarak karşımıza çıkıyor.

3- Page Ruler

Bir web sitesinde bulunan piksellerin boyutlarını ve pozisyonlarını cetvel aracılığıyla ölçüp kullanabilmenize yarayan Page Ruler işinizi epey kolaylaştıracaktır. 

4- Dimensions

Tasarımcıların kullanabileceği bir eklenti olan Dimensions ise bir ekranın boyutları hakkında size fikir veriyor.

5- ColorZilla

Eğer bir tasarımcıysanız ve bir sitede yer alan bazı renklerin kodlarını merak ediyorsanız ColorZilla ile çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Tek yapmanız gereken site açıkken ColorZilla'yı açmak ve renk kodlarını almak istediğiniz bölümün üzerine tıklamak. 

6- WhatFont

Sizin böyle bir hastalığınız var mı bilmiyorum ama ben bir tipografi hastasıyım. Bazı sitelerin kullandığı fontları çok merak ettiğimde, kendi projelerimde de denemek için can atıyorum. WhatFont eklentisi de tam da bu işe yarıyor, bir sitede kullanılan fontu merak ediyorsanız bu eklentiyi kullanmanız işinizi görecektir.

7- TypeWonder

Tasarımcılara sorulsa, bir site tasarlarken en çok düşündüğünüz konulardan biri nedir diye, şüphesiz en popüler sonuçlardan biri font seçimi olacaktır. Bu soruna çözüm yaratmak amacıyla yola çıkan TypeWonder, yayında olan mevcut web sitelerinin fontunu değiştirerek ön izleme yapmayı sağlayan güzel bir eklenti.

8- CSS-Shack

CSS-Shack eklentisi de bir site tasarlarken en çok işinize yarayacak stilleri oluşturmanıza yarayan bir web ve masaüstü uygulaması olarak karşımıza çıkıyor.

9- PerfectPixel by WellDoneCode

PerfectPixel'de oldukça başarılı bir piksel karşılaştırma eklentisi olarak işinizi epey kolaylaştırıyor.

10- Lightshot

Basit ve pek çok internet kullanıcısının tercihi olan Lightshot, kolay bir şekilde ekran görüntüsü alabilmenize olanak sağlıyor. Görüntü almak istediğiniz alanı seçin ve Lightshot'un kendi sunucusuna yükleyerek istediğiniz yerde kullanın.

11- UX Check

UX Check ise kendi web sitenizde sezgisel bir ölçüm yapın.

12- Code Cola

Code Cola, bir web sitesinin stil dosyalarını düzenleyebileceğiniz kullanışlı bir eklenti.

13- Corporate Ipsum

Sitenizi tasarlarken Lorem Ipsum benzeri metinleri üretebileceğiniz bir eklenti olan Corporate Ipsum, rastgele dolgu metinler oluşturmanızı sağlayan kullanışlı bir eklenti.

14- Pendule

Web geliştiricilerinin Chrome'da kullanabileceği başarılı bir araç.

15- Meta Seo Inspector

Meta Seo Inspector, web siteleri üzerinde yer alan meta bilgilerini görüntülemek isteyen web geliştiricileri ve seocular için geliştirilen başarılı bir Google Chrome SEO eklentisi.

Webmaster'lar için Yararlı Chrome Eklentileri

Web Tarayıcınıza Nefes Aldıracak 3 Uygulama!

YORUMLAR