Whatsapp Web Üzerinden Müzik Dosyası Nasıl Gönderilir?

WhatsApp Web, müzik dosyası gönderme işleminin yapılabilmesine olanak tanıyor. Peki, popüler anlık mesajlaşma platformunda müzik dosyaları nasıl gönderilir?

WhatsApp Web müzik dosyası gönderme nasıl yapılır sorusu, popüler anlık mesajlaşma hizmetinin web sürümü üzerinden diğer kişilere müzik dosyaları göndermek isteyen kişiler tarafından soruluyor. Bu yazıda çoğu kişi tarafından oldukça merak edilen soruyu yanıtlayacağız. 

Mesajlaşmak için artık kimse SMS kullanmıyor. SMS'nin yerini çok uzun bir süredir Whatsapp aldı ve şu anda milyarlarca kişi Whatsapp üzerinden anlık olarak mesajlaşıyor. Peki Whatsapp'ı biraz daha yakından tanımaya var mısınız? Gelin, bu sefer Whatsapp Web'den nasıl müzik dosyası gönderebileceğimizi öğrenelim.

Whatsapp'ın mobil sürümlerini kullanarak müzik veya herhangi bir ses dosyası göndermek oldukça kolay.Dosya paylaş diyorsunuz ve hemen müzik dosyasını seçip istediğiniz arkadaşınıza gönderebiliyorsunuz.

Whatsapp'ın bilgisayar üzerinden kullanılan masaüstü sürümünde müzik dosyası göndermek telefonda olduğu kadar kolay değil. Eğer Whatsapp Web üzerinden bir müzik dosyası göndermek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulamanızda fayda var.

WhatsApp Web Müzik Dosyası Gönderme Adımları Neler?

  • WhatsApp Web'e girin.
  • Göndermek istediğiniz müzik dosyasının klasörünü açın.
  • Klasör ayarlarını değiştirin.
  • Müzik dosyasına yeniden isim verin.
  • Whatsapp Web'den müzik dosyasını istediğiniz kişiye gönderin.

Yukarıda dünyanın en popüler anlık mesajlaşma hizmetlerinden bir tanesi olan WhatsApp'ın web sürümü üzerinden diğer kişiler emüzik dosyaları gönderebilmeniz için uygulamanız adımları sıraladık. Bu adımların nasıl uygulanacağına aşağıdan göz atabilirsiniz. 

1) Whatsapp Web'e Girin

İlk olarak WhatsApp Web hizmetinin internet sitesini ziyaret edin. Daha sonra karşınıza çıkan kare kodu telefonunuzdan okutmanız lazım. Bunun için telefonunuzdan Whatsapp'ı açın ve Web sürümüne bağlanmak istiyorum diyin. Sağ tarafta yer alan üç noktalı butona dokunmanız gerekli.

Söylediğimiz işlemleri yaptıktan sonra Whatsapp Web'e bağlanmış oluyorsunuz. Whatsapp Web'i düzenli olarak kullanabilmeniz için telefonunuzun internete sürekli bağlı olması gerektiğini unutmayın.

2) Göndermek İstediğiniz Müzik Dosyasının Klasörünü Açın

Göndermek istediğiniz ses dosyasına ait klasörün en üst kısmında bulunan menüden "Görünüm" kısmına tıklayın.

3) Klasör Ayarlarını Değiştirin

Görünümüm menüsüne tıkladıktan sonra karşınıza çıkan yeni bölümden "Seçenekler "kısmına tıklayın.

Seçenekler kısmına tıkladıktan sonra karşınıza bir pencere çıkacak. Bu pencerenin üst kısmından tekrar "Görünüm" butonuna tıklayın. Daha sonra karşınıza bir sürü seçenek çıkacak. Bu seçenekler arasında yukarıdaki resimde de gördüğünüz alanda bulunan işareti kaldırın. Daha sonra "Uygula" ve "Tamam" tuşlarına tıklayarak buradaki görevinizi bitirin.

5) Müzik Dosyasına Yeniden İsim Verin

Whatsapp Web'e müzik dosyası yükleyebilmek için yeniden adlandırmamız gerekli. F2 butonu ile veya sağ tıklayarak yeniden adlandırma işlemini yapabilirsiniz. Yeniden isimlendirirken yazdığınız ismin sonuna .mp4 yazmanız gerekli. Böylelikle müzik dosyasının formatını değiştirmiş olacağız.

6) Whatsapp Web'den Müzik Dosyasını İstediğiniz Kişiye Gönderin

Whatsapp Web üzerinden dosya göndermek için sağ tarafta bulunan ataşa tıklayın. Daha sonra Fotoğraf ve Video bölümünden göndermek istediğiniz müzik dosyasını seçebilirsiniz.

Evet Whatsapp Web üzerinden müzik dosyasını başarıyla gönderdik. Bu arada "bu kadar uğraşmaya ne gerek var zaten direkt olarak gönderemiyor muyuz?" diyenler olursa, gönderemiyoruz ne yazık ki. Whatsapp Web üzerinden sadece video ve resim gönderilebiliyor. Henüz MP3 uzantısını destekler halde değil.

Bu yazıda dünya genelinde çok fazla sayıda kişi tarafından tercih edilen WhatsApp Messenger isimli popüler anlık mesajlaşma platformunun web sürümü üzerinden diğer kişilere müzik dosyalarının nasıl gönderileceğini açıkladık. Ayrıca WhatsApp Business nedir, ne işe yarar sorularını yanıtladığımız yazımıza da göz atabilirsiniz.

Kaçırmamanız Gereken WhatsApp İpuçları ve Hileleri
MOBİL

Kaçırmamanız Gereken WhatsApp İpuçları ve Hileleri

WhatsApp hileleri ve ipuçları, popüler anlık mesajlaşma uygulamasında kullanım deneyimini üst seviyeye çıkaran en önemli faktörlerdir.

YORUMLAR