Windows 10 ile Birlikte Microsoft'tan Canlı Teknik Destek Alabileceğiz

Windows 10 ile birlikte Microsoft çalışanlarından birebir canlı teknik destek alabileceğiz.

Windows 10 ile Birlikte Microsoft'tan Canlı Teknik Destek Alabileceğiz

Windows 10 ile birlikte klasik “Yardım ve Destek” uygulaması tarihe karışıyor. Artık Windows PC’mizde bir sorun yaşadığımızda teknik destek almak için internette arama yapmak yerine doğrudan Microsoft çalışanları ile görüşme fırsatımız olacak ve bu sayede de sorunumuz hızlıca çözülmüş olacak. Bunu da Contact Support (Destek Birimiyle İletişim) uygulaması sağlayacak. Peki yeni nesil yardım merkezi uygulaması nasıl çalışacak?

Eski Windows sürümlerinde hatırlayacağınız üzere bilgisayarımızda bir sorun olduğunda (etkinleştirme, güvenlik vs.) doğrudan elimiz “Yardım ve Destek” menüsünü açan F1 tuşuna giderdi. İnternete ihtiyaç duymadan ulaşabildiğimiz bu menüden sorunun çözümünü bulmak için dakikalarımızı verir ve genelde de bulamadığımızdan soluğu forum sitelerinde alırdık. Bu noktada da yaşadığımız problem hakkında en net çözümü Microsoft forumları sunmaktaydı. Forumu tercih etmeyenler ise Microsoft’tan ücretsiz teknik destek alabilecekleri telefon numaralarını arıyordu. Windows 10 ile birlikte yardım alma tamamen değişti ve artık F1 tuşuna bastığımızda klasik yardım menüsü yerine, video anlatımların da olduğu oldukça kapsamlı bir “Get Started” uygulaması çıkıyor. Modern uygulama olarak karşımıza çıkan "Get Started" yani "Başla" uygulaması daha çok Windows 10 ile yeni tanışan kişilere yönelik hazırlanmış ve de özelliklerini tanıtmaya yönelik bir uygulama. Peki Windows 10 bilgisayarımızda bir sorunla karşılaşırsak ne yapacağız? Yanıtı Windows 10’u kurduğunuzda hazır gelen “Contact Support” (Destek Birimiyle İletişim) uygulamasında.

Windows 10 ile yüklü gelecek Contact Support uygulaması ile Microsoft ürünleriyle yaşadığımız herhangi bir sorunu (aktivasyon, hata ve performans sorunları, virüs kaldırma, Skype – Xbox – OneDrive gibi Microsoft ürününde yaşadığınız bir sorun) çözmek adına kendimiz arama yapıp uğraşmak yerine doğrudan o bölümde uzman bir Microsoft çalışanı ile sohbet edebileceğiz. Alanında uzman hem de Microsoft’ta çalışan bir kişiye ulaşacağımızdan sorunumuz kısa sürede çözülmüş olacak. Şimdi dilerseniz uygulamaya daha yakından bakalım:

Contact Support (Destek Birimiyle İletişim) uygulamasını açmak için arama çubuğuna “Contact” (Destek) yazmanız yeterli oluyor.

Başlangıç ekranında hangi konuda yardım istediğimiz soruluyor. Burada “Hesaplar ve Faturalandırma” ve “Hizmetler ve Uygulamalar” olarak iki seçenek var. Yaşadığınız soruna göre seçiminizi yapıyorsunuz. Örneğin; Windows’unuzu etkinleştirirken sorun yaşıyorsanız Hizmetler ve Uygulamalar – Windows – Ayarlama yolunu izliyorsunuz.

Sonraki aşamada üç seçeneğiniz var: Sorununuza Microsoft forumunda çözüm bulabilir, Microsoft çalışanlarıyla birebir sohbet ederek çözüm bulabilir veya Microsoft’un sizi dilediğiniz bir zamanda aramasını isteyebilirsiniz.

Şimdi bu seçeneklere daha yakından bakalım:

  • Ask the Community (Topluluğa sor): Bu seçeneğini tercih ederseniz doğrudan varsayılan tarayıcınızda Microsoft topluluk sayfası açılıyor ve sorununuzu Microsoft moderatörlerine ve Microsoft ürünleriyle içli dışlı olan dünya genelindeki insanlara açmış oluyorsunuz.

  • Chat Online with a Microsoft Answer Tech (Microsoft ile çevrimiçi sohbet et): Bu seçeneği tercih ederseniz doğrudan Microsoft çalışanıyla sohbet etme şansınız oluyor. 60 saniye geri sayımdan sonra derdinizi uzman kişiye anlatmaya başlayabiliyorsunuz.

  • Call me as soon as possible (Mümkün olan en kısa sürede beni arayın): Bu seçeneği tercih ederseniz belirtilen süre içerisinde (en fazla 5 dakika) Microsoft sizinle verdiğiniz numara üzerinden iletişime geçiyor.

  • Schedule a call (Arama planla): Bu seçeneği tercih ederseniz Microsoft verdiğiniz numara üzerinden belirlediğiniz tarih ve saatte iletişime geçiyor.

Not: Contact Support uygulaması Destek Birimiyle İletişim olarak Türkçeye çevrilmiş ancak arama yapma ve sohbet seçenekleri Türkçe sürümde an itibarıyla gözükmüyor. Bu yüzden anlatımı İngilizce sürüm üzerinden yaptık. Tahminimizce yerelleştirmeden kaynaklı bu sorun Windows 10'un final sürümünün yayınlamasıyla birlikte kullanıma açılacaktır. 

YORUMLAR