Windows 10 Threshold 2 (10586) Güncellemesinden Sonra Skype ile Yaşanan Problemlerin Çözümü

Windows 10 Threshold 2 büyük Kasım ayı güncellemesiydi, ancak bazı sıkıntılar yaratabiliyor, işte Skype sorunu için çözüm.

Windows 10 Threshold 2 (10586) Güncellemesinden Sonra Skype ile Yaşanan Problemlerin Çözümü

Windows 10 Threshold 2 büyük Kasım ayı güncellemesiydi. Bu güncelleme PC’lere “th2-10586” kod adıyla geldi. Güncellemeyle beraber bazı yeniliklerin geldiğini görmek mümkün. Bu güncellemeyle işletim sisteminin açıklarını da kapatan Microsoft, bazı programların davranış alışkanlıklarını da değiştirdi. Özellikle Skype bunlardan biri.  

Güncelleme Skype, Microsoft Edge tarayıcı ve Cortana için bazı yeni özellikler barındırıyor. Başlat menüsüne yeni kolonların eklendiği, görev çubuğu renk paletinin yenilendiği ve bunların yanı sıra, menü yapılarında çeşitli yeniliklerin de görüleceği Threshold 2 güncellemesi, çapraz platformlarda da geçişleri daha kararlı kılıyor. Ancak Skype’ın Windows 10’a entegre olması bu programın açılmasında bazı sıkıntılar yaratabiliyor.

Gereğinden daha uzun yükleme süresi

Eğer Skype kendini güncellemek için izin talep ettiyse ve siz de bunu kabul ettiyseniz uzun süren bir güncelleme süresi yaşayabiliyorsunuz. Bu 2 hatta 3 saate kadar çıkabiliyor. Bu durumda yapmanız gereken önce bu güncellemeyi durdurarak, bir önceki Skype sürümünü PC’den tamamen kaldırmanız. Daha sonra başlat menüsündaki Tüm Programlar sekmesinde Skype Edinin tuşunu seçerek yeniden güncellemeyi başlatmalısınız.

Hesabınıza ulaşamayabilirsiniz

Skype’ın Windows 10 entegrasyonu Skype hesabınızın eski ayarlarını bütünüyle Windows 10 üzerine alamayabiliyor. Eğer Skype uygulamasını yükleyip çalıştırdıysanız ve hesabınızı kullanmak için Skype uzun süre “login” olmayı bekliyorsanız, uygulamayı durdurup hemen İşlem Merkezine gidin. Buradan Gizlilik karosunu seçerek Kamera opsiyonuna tıklayın. Hangi uygulamaların kameranızı kullanıyor olduğuna göz atın. Eğer bu seçenekler arasında Skype kapalıysa (Mesajlaşma ve Skype) bu seçeneği aktif edin.

Skype sürümünü ve bileşenleri kontrol edin

Skype sürümünüzün kodu Windows 10 Threshold 2 güncellemesinden sonra aşağıdaki görünmeli. Bundan emin olun. Windows 10 ile bütünleşen Skype PC’nizin mikrofon ve kamera donanımlarını kullanmak için sizden izin bekliyor, ancak bunu beklediğini size haber vermeyebiliyor. Bu izinleri vermediyseniz hemen vermelisiniz. Aksi takdirde Skype’a giriş yapabilmek, bazı cihazlarda mümkün olamayabiliyor. 

Windows 10'a Kasım Ayında Threshold 2 Adında Büyük Bir Güncelleme Geliyor

YORUMLAR