Windows 10’u 90 Gün Boyunca Ücretsiz Olarak Deneyin

Hala Windows 10'a geçip geçmemek konusunda kararsız olan okuyucularımız için Windows 10'un 90 günlük deneme sürümünü nasıl kullanabileceklerini anlattık.

Windows 10’u 90 Gün Boyunca Ücretsiz Olarak Deneyin

Microsoft, son zamanlarda popülaritesi git gide artan yeni işletim sistemi Windows 10’u yaygınlaştırmak adına bilgisayar kullanıcılarına her türlü teşvikte bulunuyor. Windows 7 ve 8’den ücretsiz yükseltmenin dışında sunulan diğer bir hizmet ise Windows 10’un Enterprise versiyonunun 90 günlük deneme sürümü oluyor.

Windows 10’a geçip geçmemek konusunda kararsız olan kullanıcılar için oldukça ideal görünen bu hizmetin detaylarını sizlerle paylaşacağız. Ayrıca zaten kararsız kullanıcılar için Windows 7 ve 8.1’den 10’a yükselttikten sonra herhangi bir süre kısıtlaması olmadan geri dönüş hizmeti veriliyor. Fakat bu yöntemi de kullanmak isteyen kullanıcılar olabilir.

Windows 10’un bu Enterprise sürümü Pro sürüm ile hemen hemen aynı. Bu sürümü denedikten sonra eğer memnun kalırsanız Windows 7 veya 8.1’inizi 29 Temmuz tarihine kadar ücretsiz olarak Windows 10’a yükseltebilirsiniz. Memnun kalmazsanız da halihazırda mevcut olan işletim sisteminizle hiçbir format vb. işlem yapmadan devam edebilirsiniz.

Kurulum Yöntemleri Nelerdir?

Enterprise sürümünü indirmeden önce belli bir harddisk alanı gerekecek. Boşta bir bilgisayarınız varsa onun üzerine temiz bir kurulum yapabileceğiniz gibi, kullanmakta olduğunuz bilgisayarın harddiskini bölümlere ayırarak çift işletim sistemi de kurabilirsiniz. Bir diğer alternatif ise sanal işletim sistemi yapmak. Bu yöntemden kastettiğimiz VirtualBox veya Vmware Player gibi programlar kullanmak.

Bilgisayarınızda Birden Fazla İşletim Sistemini Aynı Anda Çalıştırmanın En İyi Yolu Nedir?

Nereden İndiriliyor?

Windows 10’un 90 günlük bu Enterprise deneme sürümünü Microsoft’un TechNet Evaluation Center olarak adlandırdığı websitesi üzerinden indirebiliyoruz. Microsoft hesabınızla giriş yapıyorsunuz (hesabınız yoksa önce bir adet açmanız gerek), ardından yazılım için bir kayıt oluşturuyorsunuz. 

Daha sonra sistem sizi ISO dosyası şeklinde hazırlanmış dosyanın indirme sayfasına yönlendiriyor. “Dosyayı Kaydet” seçeneğinin seçili olduğundan emin olduktan sonra dosyayı indirebilirsiniz. ISO uzantılı olduğu için bu dosyayı doğrudan bir DVD’ye Windows arayüzünü kullanarak basitçe aktarabiliyorsunuz.

Kurulum Nasıl Yapılıyor?

DVD’ye yazdırma işlemini tamamladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatıp BIOS ayarlarına giriyorsunuz. Buradan başlatma seçeneklerinden birincisini CD/DVD Rom olarak seçerseniz ilk okunacak aygıt bilgisayarınızdaki Windows 10 Enterprise DVD’niz olacak ve yükleme işlemi başlayacak.

Yükleme ekranında ilk olarak lisans koşulları karşımıza çıkacak ve bunları kabul etmemiz gerekiyor. Daha sonra gelişmiş (özel) kurulum seçeneğiyle devam ettiğimizde Windows’un nereye kurulacağını bize soran bir ekran gelecek. Buradan daha önceden ayarlamış olduğunu harddisk bölümünü seçerek kuruluma başlıyoruz. Temiz bir kurulum yapılıyorsa burada harddisk genelde tek parça şeklinde görünecektir.

Nasıl bağlantı kuracağınızı soran aşağıdaki ekranı gördüğünüz zaman alttaki seçeneği seçmeniz gerekiyor.

Buradan da Windows sizi yerel bir oturum açmanız için yeni bir menü ile karşılaştıracak. Burada kendinize bir hesap oluşturacaksınız fakat Windows kurulumunu tamamlandıktan sonra mevcut bir Microsoft hesabınız varsa tekrardan giriş yapma imkanınız devam edecek.

Sonuç

Bu işlem sonucunda 90 gün boyunca Windows 10 Enterprise Edition işletim sisteminizi deneyebilirsiniz. Fakat Windows 7 ve 8.1’den 10’a ücretsiz yükseltme yapmak için son tarihin 29 Temmuz 2016 olduğunu unutmayın.

YORUMLAR