Windows Media Player'a Alternatif Olarak Kullanabilecek Programlar

En iyi Windows Media Player benzeri programlar neler sorusunun yanıtını merak eden kullanıcılar için birbirinden başarılı hizmetin yer aldığı liste hazırladık.

Windows Media Player benzeri programlar neler? Windows işletim sistemi tarafından sunulan medya oynatıcı yerine kullanabileceğiniz pek çok uygulama bulunuyor. Bu yazıda birbirinden başarılı medya oynatıcılarını bir arada topladık. Hazırladığımız listeye göz atabilir ve beğendiğiniz hizmeti kullanmaya başlayabilirsiniz.

Çok formatlı multimedya oynatıcısı Windows Media Player gibi bir çok medya oynatıcı olmasına rağmen, zarif ve şık arayüzü, kolay medya tarama yeteneği gibi özellikleri nedeniyle Windows Media Player bir çok bilgisayar kullanıcısının ilk tercihidir.

Bir çok kullanıcı için vazgeçilmez olsa da Windows Media Player alternatifi bir çok medya oynatıcısı bulunmaktadır. Bu yazımızda kendi kişisel ihtiyaçlarınıza göre değerlendirerek kullanabileceğiniz en başarılı medya oynatıcılarını sıraladık. İşte Windows Media Player gibi programlar!

Windows Media Player Benzeri Programlar Listesi

  • VLC Media Player
  • UMPlayer
  • KMPlayer
  • SPlayer
  • GOM Player
  • BSPlayer
  • DAPlayer
  • Splash Lite
  • PotPlayer

Yukarıda Windows Media Player gibi programlar bulunuyor. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

VLC Media Player

VLC Media Player en iyi çoklu formatlı medya oynatıcılarından birisidir ve kullanıcılar arasında oldukça popülerdir. Geniş bir dosya formatı desteğine sahip olan VLC Media Player basit ve kullanışlı arayüzü nedeniyle her seviyede bilgisayar kullanıcısı tarafından tercih edilmektedir.

Aynı zamanda program yardımıyla internet üzerinden anlık olarak televizyon kanallarını takip etme olanağınız da bulunmaktadır. Ayrıca Blu-ray ve HD videoları oynatma özelliği de bulunmaktadır.

UMPlayer

UMPlayer'ın temelleri başka bir multimedya oynatıcısı olan MPlayer'a dayanmaktadır. Daha şık ve kullanışlı bir arayüze sahip olan UMPlayer kullanıcılara harika bir müzik dinleme ve video izleme deneyimi sunmaktadır.

Program yardımıyla Youtube üzerinden video araması yapabileceğiniz gibi internet üzerinden TV ve radyo kanallarına ait yayın akışını takip edebilirsiniz. İçeriğinde 200'den fazla codec bileşenini barındıran program ile neredeyse oynatamayacağınız medya formatı bulunmamaktadır.

Aynı zamanda video dosyalarının ekran görüntülerini kolayca alabilir ve yabancı filmler için alt yazı desteğini kullanabilirsiniz.

KMPlayer

Bir başka multimedya oynatıcısı olan KM Player bir çok medya formatını destekler ve sistem kaynakları üzerinden çok fazla yük oluşturmadan video ve ses dosyalarınızı oynatmanıza olanak sağlar. Bu nedenle bir çok bilgisayar kullanıcısı tarafından KM Player öncelikli medya oynatıcısı olarak kullanılmaktadır.

Program şık tasarımı ve kullanışlı arayüzüyle kullanıcıların beğenebileceği türden. Oynattığı medya formatları arasında geçiş yaparken aynı zamanda renk değiştirmesi göze hoş gelen özelliklerinden sadece birisi. Aynı zamanda farklı tema ve eklentileriyle kullanıcılar KM Player'ı kendilerine göre özelleştirebilmektedir.

Hatta tercih edeceğiniz şekilde resim özelliklerini değiştirebilir, video görüntülerini keskinleştirebilir, farklı filtreler uygulayabilir ve isterseniz anlık olarak izlediğiniz videoyu kaydedebilirsiniz.

SPlayer

Hafif ve basit bir medya oynatıcı tercih ediyorsanız SPlayer tam size göredir. Arayüzü biraz sıkıcı gibi görünse de basit ve sade tasarımları sevenlerin hoşuna gidebilir. Kullanımı oldukça kolay olan Splayer ile kolayca video izleyebilir ve herhangi çevrimiçi bir mağazadan müzik dosyalarını dinleyebilirsiniz.

Dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından tercih edilen program içerisinde video ve ses ekolayzırı, 3 tane farklı ara yüz ve ekran yakalama aracını barındırmaktadır.

GOM Player

GOM Player ücretsiz ve bir çok harika özelliğe sahip bir çoklu ortam oynatıcısıdır. Kendi istekleriniz doğrultusunda bir çok özelliğini kişiselleştirme şansına sahipsiniz.

Gömülü codec sistemi sayesinde neredeyse tüm popüler dosya formatlarını ekstra codec paketlerine ihtiyaç duymadan oynatabilen GOM Player aynı zamanda bozuk olan ve henüz indirilmesi tamamlanmamış video ve ses dosyalarınıda oynatabiliyor.

Alt yazı desteği oldukça başarılı olan program bilgisayar kaynaklarınızı da zorlamadan istediğiniz video ve ses dosyalarını kolaylıkla oynatabiliyor. Ekstra olarak bir çok tema desteği bulunan programın bir çok fanatiği bulunmakta.

BSPlayer

BSPlayer popüler tüm ses ve görüntü dosyalarını oynatabilme özelliğine sahip olan popüler bir medya oynatıcıdır. Programın tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında az yer kaplaması, sistem kaynaklarını zorlamaması ve türkçe dil desteğinin olması var.

Codec'ler ile ilgili tüm ayarlamaları program üzerinden kolayca yapabileceğiniz BSPlayer aynı zamanda eksiksiz bir altyazı kullanım desteği sağlamakta. Kişiselleştirilebilir temaları ve uzaktan kontrol gibi özellikleriyle öne çıkan oynatıcılardan.

DAPlayer

Güçlü, kullanımı kolay ve ücretsiz bir medya oynatıcı olan DAPlayer ile her türlü ses ve video dosyasını rahatlıkla oynatabilirsiniz. Çok sayıda kişi tarafından oldukça beğenilen program yüksek kaliteli Bluray, AVCH, TS, MKV, MPEG4, H264 formatlarının yanı sıra DVD ve müzik CD'lerinden kullanıların maksimum verimi alması için tasarlanmıştır.

Şık ve kullanışlı arayüzü, hafif sistem kullanımı ile tercih edilmesi gereken oynatıcılardan biridir. İçerisinde 320'den fazla video codec ve 120'den fazla ses codec'ini barındıran program herhangi ekstra bir codec paketine ihtiyaç duymamaktadır. Sonuç olarak DAPlayer Windows işletim sistemi üzerinde kullanıcılara mükemmel bir ses ve görüntü deneyimi sunmakta.

Splash Lite

Yüksek çözünürlükteki MPEG-2 ve AVC/H.264 formatlı dosyaları akıcı bir şekilde oynatabilen, sisteminizi zorlamayan ve ücretsiz bir program olan Splash Lite aynı zamanda şık tasarımıylada dikkat çekmekte.

İzlediği videolarda daha parlak renkler ve daha akıcı görüntüler isteyen kullanıcıların denemesi gereken Splash Lite ile yüksek kalitede televizyon izleyebilir ve kolaylıkla anlık kayıt yapabilirsiniz.

PotPlayer

PotPlayer ücretsiz ve Türkçe dil desteğine sahip olan gelişmiş bir multimedya oynatıcıdır. Güçlü sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyan program bu açığını bir çok programın henüz desteklemediği geniş bir format arşivini destekleyerek kapatmıştır. Geniş seçeneklere sahip altyazı desteği sunan program aynı zamanda özelleştirilebilir arayüzleriyle de kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Boyutu ve çözünürlüğü ne olursa olsun her türlü video ve ses dosyasını akıcı bir şekilde oynatabilir.

YORUMLAR