WordPress Eklentileri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu yazıda yer alan WordPress eklentileri hakkında bilmeniz gerekenleri inceleyerek bir WordPress eklentisinden en iyi şekilde nasıl faydalanabileceğinizi öğreneceksiniz.

Dünyanın en büyük içerik yönetim sistemi olan WordPress’i kullanırken eklentiler üzerinde uzun uzun düşünülmelidir.

Eklentiler, bir web sitesine çeşitli işlevsellikler kazandırırlar ama normal bir şekilde çalışabilmeleri için tüm eklentileri son sürümde tutmak bazen oldukça can sıkıcı bir hal alabilir. Eklentiler uzun bir süre güncellenmezse size sorun yaşatmaya başlayabilir. WordPress eklentisi geliştirmek, WordPress’te web sitesi düzenlemek kadar basit değildir. WordPress eklentisi geliştirmek için çok fazla uzmanlık ve verimlilik gerekiyor.

Bu yazıda WordPress eklentileri hakkında bilmeniz gerekenleri inceleyerek bir WordPress eklentisinden en iyi şekilde nasıl faydalanabileceğinizi öğreneceksiniz.

1. Eklenti İndirme ve Yükleme

Eklentiler, ücretsiz ve ücretli olmak üzere ikiye ayrılır. Ücretsiz eklentilerin bazıları ise kullanıcıları belirli özelliklerinden mahrum bırakır. Ücretli eklentileri kullanmak için de belirli bir ücret ödemeniz gerekir.

WordPress eklenti mağazasından ya da eklentilerin resmi indirme bağlantılarından eklenti indirilebilir ve web sitesine kolayca yüklenebilir. Eklenti dosyasını indirdikten sonra ZIP dosyasını yüklemeniz ve ardından eklentiyi etkinleştirmeniz gerekir.

2. WordPress Eklentilerini Yönetme

Web sitesinde mevcut eklentilerinizden yararlanabilmeniz için eklentileri düzenli olarak kontrol etmeli, güncelleme isteyen eklentileri son sürüme güncellemelisiniz.

Web sitesinde kullanılan eklenti sayısı her zaman en az düzeyde tutulmalıdır. Eklenti sayısının fazla olması, web sitesinin normal hızından çok daha düşük bir hızda yüklenmesine neden olabilir ve bu da size ziyaretçi kaybettirebilir.

WordPress web sitesini yönetmeye ilişkin sorun yaşıyorsanız yetenekli bir web sitesi geliştiricisini işe almayı düşünebilirsiniz.

3. Bir Eklentiyi Web Sitesinden En Doğru Şekilde Kaldırma

Birçok kullanıcı, eklentileri web sitesinden devre dışı bırakmakla kaldırmanın aynı şey olduğunu düşünüyor ancak bu doğru değildir. Bir eklentinin devre dışı bırakılması, eklentinin web sitenizden silindiğini göstermez.

Eklenti devre dışı bırakıldığında web sitesinde bir kez daha etkinleştirilebilir ama eklenti kaldırılırsa web sitesinde etkinleştirmek için bir kere daha indirip yüklemek gerekir.

Devre dışı bırakılan bir WordPress eklentisi web sitenizi kötü amaçlı saldırıların önünde savunmasız kılmak için yeterlidir. Eklentileri sadece hata ayıklama sırasında devre dışı bırakmanızı tavsiye ederiz. Sorunu bulduktan sonra eklentiyi etkinleştirebilirsiniz.

WordPress eklentisini tamamen kaldırmak istiyorsanız eklenti sayfasından dosyayı ve eklenti tarafından eklenen tüm ek dosyaları silmeniz gerekir. Bu ek dosyaları silmek için bir FTP istemcisi kullanmanız gerekebilir.

YORUMLAR