Yazıcıyı Google Cloud Print'e Ekleme ve Yazdırma

Bu rehberimizde kablolu yazıcınızı Google Print'e nasıl bağlayacağınızı ve mobil cihazınız üzerinden nasıl çıktı alacağınızı anlattık.

Yazıcıyı Google Cloud Print'e Ekleme ve Yazdırma

Sahip olduğumuz mobil cihazlar, her daim çevrimiçi olmamızı, çoğu işlerimizi hızlı ve kolayca halletmemizi sağlıyor. Tasarımları ve donanımlarının yanı sıra sundukları ek özellikler ile beğenimizi kazanan mobil cihazlar, hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Bu kolaylıklardan birisi de tüm işlerimizi her an her yerden yapmamıza imkan tanıyan bulut teknolojisi. Artık her türlü verimizi bulut ortamında saklayabiliyor, onlara kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Verilerimiz arasında en önemli kategoride yer alan dökümanlarımız… İş, kişisel belgelerimiz… Bizim için hayati önem taşıyan belgelerimiz üzerinde hergün çeşitli işlemler yapıyoruz; Düzenlemek, Paylaşmak, Yazdırmak vs… Günümüzde her ne kadar Airprint, Cloud özellikli yazıcılar ön planda olsa da çoğu ev kullanıcısı bu tür yazıcılara sıcak bakmaz. Bu rehberimizde Google’ın sunduğu Cloud Print teknolojisini ( Bu teknoloji yazıcınızı web’e bağlar.) kullanarak, eski yazıcınızı web ortamına nasıl aktaracağınızı, mobil cihazınız üzerinden –eski- kablolu yazıcınızdan nasıl çıktı alacağınızı anlattık.

Not: Rehberimizdeki işlemlerde hem kablolu olması hem de ev kullanıcıları için ideal bir yazıcı olması yönünden HP’nin Deskjet 2060 modelini kullandık.

  • Başlamak için kablolu yazıcımızı Google Cloud Print’e bağlayalım. ( Bunun için bilgisayarımızda Google Chrome tarayıcısının yüklü olması gerekiyor. Tamindir üzerinden hızlıca indirebilirsiniz.)  
  • Google Chrome tarayıcısından Google hesabımıza giriş yapalım ve Chrome menüsüne ardından Ayarlar’a tıklayalım.

  • Ayarlar bölümünde sayfanın en aşağısına inerek “Gelişmiş ayarları göster”e ardından Google Cloud Print bölümünde “Yazıcı Ekle”ye tıklayalım.

  • Kaydedilecek yazıcılar listesinden, Google Cloud Print’e bağlayacağımız yazıcımızı seçelim ve Yazıcı ekle butonuna tıklayalım.

  • Kablolu yazıcımızı Google Cloud Print’e kaydettirdik. Şimdi mobil cihazımızı kullanarak kablolu yazıcımızdan nasıl çıktı alacağımızı görelim. (Örnek olarak Google Drive’daki bir belgemizin çıktısını alacağız.)
  • Mobil cihazımıza Chrome uygulamasını indirelim.

  • Chrome uygulamasını açalım ve https://docs.google.com adresine gidelim.

  • Yazdıracağımız belgemizi açalım.
  • Belge isminin yanındaki açılır pencereye ardından Yazdır’a dokunalım.

  • Yazıcımızı seçelim.

  • Yazdırma seçeneklerini belirleyelim ve Yazdır’a dokunalım.

Sizler de bu yöntemi deneyerek, AirPrint, Cloud özellikli yazıcılar almak yerine evinizde bulunan kablolu yazıcınızdan mobil cihazınız ile çıktı alabilirsiniz.

iCloud ile iPhone Kişilerini Dışa Aktarma

YORUMLAR