Akşam Kısıtlamaları Daraltılabilir! Profesör Açıkladı: Seyahat Yasağı Gelecek Mi?

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan tarafından önemli açıklamalar yapıldı.

Bilim Kurulu Toplanıyor: Yeni Kısıtlamalar mı Gelecek? -1

Seyahat yasağı gelecek mi? Akşam kısıtlamaları daha da daratılabilir. Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan koronavirüs tedbirleri ile ilgili açıklama geldi. Yeni tedbirler alınacak mı?

Seyahat Yasağı Gelecek Mi?

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan seyahat yasağının gelebileceğine işaret etti. İlhan ayrıca sokağa çıkma kısıtlamalarının daha da daraltılabileceğini de söyledi.

Hürriyet'in aktardığı habere göre Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Zorunluluk ya da görev dışında seyahatin engellenmesi virüsün göç etmesini engelleyebilir. İlla bir yasağa da gerek yok. Toplum bu konuda hassas olmalı. İller arası seyahat haziran ayına kadar yasaktı biliyorsunuz. Yazın gelmesi ve yasağın kalkması ile salgın Anadolu’da da yaygın hale geldi. Tekrarı yaşanmaması için zorunlu haller dışında bir yere kıpırdamamalı. Ayrıca akşam sokağa çıkma kısıtlamaları belki daha da daraltılabilir. Ama önemli olan bu aşamaya gelmemek."

Yeni Yasakların Etkisi Ne Zaman Belli Olur?

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, hafta sonu tam kapanmanın etkisinin 7-10 gün içerisinde etkisini göstereceğini, İstanbul'da vaka sayılarında yaşanan yüzde 25 düşüşün ise kısmi kısıtlamaların sonucu olduğunu aktardı.

DSÖ: Türkiye’nin Sağlık Sistemi Çökebilir!
Bilim

DSÖ: Türkiye’nin Sağlık Sistemi Çökebilir!

Dünya Sağlık Örgütü Türkiye ofisinde görevli Dr. Irshad Ali Shaikh, yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili endişe verici açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs Aşısı Olacak Mı? Açıklama Yaptı!
Bilim

Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs Aşısı Olacak Mı? Açıklama Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs aşısı olacak mı? Cuma namazı çıkışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a koronavirüs aşısı yaptırıp yaptırmayacağı soruldu.

6 Aralık itibari ile son açıklanan verilere göre, Türkiye'de toplam hasta sayısı 539.291 oldu. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 14.900'e yükseldi. Toplam ağır hasta sayısının 5.805 olduğu duyuruldu. Toplam iyileşen hasta sayısı 431.253 olarak açıklandı.

6-aralikvaka2020

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından paylaşılan en güncel belirtiler şunlar:

  • Ateş
  • Titreme
  • Öksürük
  • Nefes Darlığı
  • Yorgunluk
  • Kas ve Vücut Ağrısı
  • Baş Ağrısı
  • Tat ya da Koku Kaybı
  • Boğaz Ağrısı
  • Burun Akıntısı ya da Burun Tıkanıklığı
  • Mide Bulantısı ya da Kusma
  • İshal

YORUMLAR