VisionOS 2 Tanıtıldı! İşte İşte Vision Pro'ya Gelecek Yeni Özellikler

Apple, bugün düzenlediği WWDC 2024'te VisionOS 2'yi Tanıttı. Peki Vision Pro'nun yeni işletim sistemi kullanıcılara neler sunacak?

Apple, bugün gerçekleştirdiği geliştiriciler etkinliği WWDC 2024'te sevilen ürünlerinin yeni işletim sistemini tanıttı. Etkinlikte en çok beklenen duyuru iOS 18 ve yeni macOS olurken, şirketin ilk büyük sürprizi ise Vision Pro'nun gelecekteki işletim sistemi  VisionOS 2 oldu. 

iOS 18 ve iPadOS 18 Tanıtıldı: Heyecan Verici Özellikler!
MOBİL

iOS 18 ve iPadOS 18 Tanıtıldı: Heyecan Verici Özellikler!

WWDC 2024 etkinliğinde tanıtılan iOS 18 ve iPadOS 18 özellikleri ile dikkat çekiyor. İşte Apple tarafından duyurulan yeni yazılımlar!

VisionOS 2 Özellikleri

Apple, Vision Pro'nun işletim sistemi VisionOS'un ikinci versiyonu olan VisionOS 2'yi duyurdu. Bu yeni sürüm, kullanıcıların lansmandan bu yana talep ettiği birçok özelliği beraberinde getiriyor. VisionOS 2'nin başlıca yenilikleri arasında şunlar bulunuyor:

  • Apple, Fotoğraflar uygulamasını güncelleyerek eski, iki boyutlu fotoğrafları mekansal fotoğraflara dönüştürme özelliği ekledi. Bu sayede kullanıcılar, eski fotoğraflarını daha canlı ve gerçekçi bir şekilde görüntüleyebilecek.

  • VisionOS 2 ile birlikte, Vision Pro'nun seyahat modu artık sadece uçaklarla sınırlı kalmayacak ve tren desteklenecek. Bu özellik, seyahat eden kullanıcılar için daha geniş bir kullanım alanı sunacak.

  • Apple, Mac sanal ekran özelliğini de güncelledi. Yeni sanal ultra geniş ekran seçeneği ile kullanıcılar, iki 4K ekran eşdeğeri bir deneyim yaşayabilecekler. Bu özellik, ekranın kullanıcıların önünde kavisli bir ultra geniş monitör gibi yayılmasını sağlıyor.

  • VisionOS Fotoğraflar uygulamasına SharePlay özelliği eklendi. Bu sayede, Vision Pro sahibi bir başka kişiyle birlikte aynı anda fotoğraf görüntülemek ve düzenlemek mümkün olacak. Apple'ın Nisan ayında tanıttığı Mekansal Kişilikler özelliği, bu deneyimi daha da ileriye taşıyor. Mekansal Kişilikler, Vision Pro kullanan arkadaşlarınızın hayali büstlerini odada yanınızdaymış gibi gösteriyor ve birlikte 3D alanda belge düzenleme veya video izleme imkanı sunuyor.

  • Canon, Vision Pro için özel olarak tasarlanmış yeni bir EOS mekansal lens piyasaya sürüyor. Bu lens, Vision Pro için içerik oluşturmayı daha da kolaylaştıracak.

Vision Pro, çok yakında uluslararası pazarda da yerini alacak. Çin, Hong Kong, Japonya ve Singapur'da ön siparişler 13 Haziran saat 18:00 PT'de başlayacak ve bu ülkelerde cihaz 28 Haziran'da satışa sunulacak.

Apple Bombayı Patlattı: Apple Yapay Zekası Apple Intelligence Tanıtıldı!
Yapay Zeka

Apple Bombayı Patlattı: Apple Yapay Zekası Apple Intelligence Tanıtıldı!

Apple'ın uzun süredir beklenen yapay zekâ bombası Apple Intelligence ile gerçekleşti. İşte detaylar!

Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık'ta ise ön siparişler 28 Haziran saat 05:00 PT'de başlayacak ve cihaz 12 Temmuz'da resmi olarak satışa çıkacak.