Eski Kimlikler Artık Bankalarda Kullanılamayacak

Yeni yıldan itibaren bankalarda eski kimlik kartları kullanılamayacak. İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları!

Bankalarda Yeni Kimlik Kartı Zorunluluğu Geliyor

Yeni kimlik kartına geçiş uzun süredir devam eden bir süreç olsa da pek çok noktada hâlâ eski kimlikler kullanılabiliyordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce 31 Aralık 2023 tarihinin kimlik yenilemesi için son tarih olduğunu belirtmişti, yeni açıklamaya göre eski kimlikler artık bankalarda kullanılamayacak.

Bankalarda yeni kimlik kartı zorunluluğu yürürlüğe giriyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasına göre bankalarda işlem yapabilmek için yeni kimlik kartlarına ihtiyaç olması ile ilgili sürece yönelik çalışmalar Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK) ile sürüyor.

Kimlik Kartı Yenilemesi İçin Son Tarih 31 Aralık 2023

Bankalarda Yeni Kimlik Kartı Zorunluluğu Geliyor

"Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak." açıklamasını yapan Bakan Soylu, 2022 yılı içerisinde 75 milyon kimliğin yenilendiğini ve 44 milyon 588 bin pasapor, 5 milyon 975 bin sürücü belgesi, 12 milyon 117 bin ise kimlik başvurusu yapıldığını belirtti.

Kimlik yenileme işlemleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar sürecek. Hâlâ kimliğinizi yenilemek için başvuruda bulunmadıysanız Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü web sitesinden veya ALO 199 hattından randevu alabilirsiniz.

Dijital TL ile İlk Ödeme Yapıldı
İNTERNET

Dijital TL ile İlk Ödeme Yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), dijital TL ile ilk ödemenin başarılı şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı.

"Sigortalı Bilet" Yöntemiyle Yurt Dışından Ucuza Telefon Alanların Sayısı Artıyor!
TEKNOLOJİ

"Sigortalı Bilet" Yöntemiyle Yurt Dışından Ucuza Telefon Alanların Sayısı Artıyor!

Türkiye'de son dönemlerde artan vergiler, ÖTV miktarları ve kurun yükselişi sonrası özellikle iPhone fiyatlarına yansıyan zamlar, insanların yurt dışına giderek telefon alma eğilimini fazlasıyla artırdı.

YORUMLAR