Bir Twitch Yayıncısı, Beyin Sinyallerini Kullanarak Palworld Oynadı (Video)

Bir Twitch yayıncısı, açık dünya ve hayatta kalma oyunu Palworld'ü beyin sinyallerini kullanarak oynadı. İşte paylaşılan videoya dair detaylar!

Kısa sürede dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe ulaşan Palworld şu anda milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. Bir Twitch yayıncısı, diğer oyunculardan farklı olarak klavye, mouse ve kontrolcü olmadan beyin sinyallerini kullanarak eller serbest şekilde oyunu oynadı.

Beyin Sinyalleri Kullanılarak Oynanan Palworld Yayını Nasıl İzlenir?

Perri isimli bir Twitch yayıncısının oyun içi eylemleri kontrol etmek için beyin sinyallerini kullanarak canlı yayın esnasında Palworld'ü oynadığı görüntüler viral oldu. Perri, beyin sinyalleriyle oyunu oynayabilmek için EEG cihazı kullandı.

EEG cihazı, bir kişinin kafasına yerleştirilen küçük sensörler kullanılarak beyin aktivitesini kaydetmek için tercih edilir. Söz konusu cihaz, Perri'nin kafasına yerleştirilen bir jiroskop ve göz izleme teknolojisiyle birlikte kullanıldı.

Bu teknolojiler ve cihazlar, yayıncının oyunda hareket etmesine, gezinmesine ve oyunda nişan almasına olanak tanıdı. Twitch yayıncısı, kontrolcü ve klavye-mouse kullanmadan Pal yakalama, saldırma, zıplama, etkileşim, silah değiştirme ve craft gibi işlemler gerçekleştirdi.

Perrikaryal Polygon'a yaptığı açıklamada "Farklı şeyler düşündüğünüzde beyin aktivitesi örüntünüz (beyin dalgalarının frekansı, ne kadar olduğu ve kabaca nereden geldiği) farklıdır" dedi ve şu şekilde devam etti:

"Bir beyin-bilgisayar arayüzü kullanarak, yazılımı (makine öğrenimi yoluyla) belirli beyin aktivitesi modellerinin neye benzediğini tanıması için eğitebilirim. Bunlar zihinsel komutlar. Örneğin, ağır bir şeyi ileri doğru ittiğimi hayal ettiğimde, bu beyin aktivitesi modeli kaydediliyor ve hatırlanıyor."

Twitch'te Perrikaryal kullanıcı adına sahip yayıncı daha önce Fortnite, Elden Ring, Halo Infinite, Fall Guys ve daha pek çok oyunu da beyin sinyallerini kullanarak oynamıştı.

Palworld Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?
OYUN

Palworld Sistem Gereksinimleri Neler? Kaç GB?

Palworld sistem gereksinimleri, PC'de sorunsuz oyun deneyimi için çok önemlidir çünkü donanım, oyunun gereksinimlerini karşılamazsa kasma ve donma gibi problemler ortaya çıkar.

Pocketpair tarafından geliştirilen Palworld hakkında ne düşünüyorsunuz? Açık dünya ve hayatta kalma türündeki oyun ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.