Bilim Kurgu Dizisi BÖRÜ 2039 Yayın Tarihi ve Konusu Belli Oldu

Alper Çağlar'ın bilim kurgu dizisi BÖRÜ 2039 yayın tarihi, konusu ve nerede yayımlanacağı kesinlik kazandı. İşte dizi hakkında merak edilen bütün ayrıntılar!

Geçtiğimiz haftalarda Dağ, Dağ II, Panzehir ve BÖRÜ gibi birçok başarılı yapımın altına imzasını atmış Alper Çağlar’dan gelecek yeni bilim kurgu dizisinin tanıtım videosu yayımlanmıştı. Çağlar'ın bilim kurgu dizisi BÖRÜ 2039 yayın tarihi, konusu, bölüm sayısı ve yayımlanacağı dijital yayın platformu belli oldu. Dizi ile ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde.

BÖRÜ 2039 Yayın Tarihi Ne Zaman, Konusu Ne?

Geçtiğimiz günlerde BÖRÜ 2039 olarak adlandırılan bilim kurgu dizisinin ilk tanıtım videosu YouTube'da yayımlanmıştı. Dün yayımlanan koronoloji videosu ile dizinin yayımlanacağı dijital yayın platformu, tarih ve buna ek olarak dizinin toplam bölüm sayısı ile konusu belli oldu.

Geçtiğimiz haftalarda "CaglarArts" isimli kanalda yayımlanan videonun başa tutturulan yorumunda "Dostlar, Instagram’da konuştuğum videoyu izleyin. Çağlar'ın yeni bilim kurgu dizisi ve İlk Göktürk eş zamanlı sete giriyor. Her şey yolunda. Sakin ol, plana güven" ifadelerine yer verilmişti.

İlk tanıtım videosunda şu ifadeler yer alıyordu:

"Mermi yağmurunda güldük. Dostlar ölürken ağladık. Yan yana gömüldük. Hepimiz kardeştik. Âşık olduk, kaybettik; gene de sevdik. Çirkin olsak bile. Sonra salgınlar, devrimler ve savaşlar geldi. Dünya’nın çivisi çıktı. Eskiden çeyrek asır önce biz bir aileydik ama artık… Artık celladız."

6 Şubat 2021 tarihinde yayımlanan kronoloji videonun açıklamasında da dizinin bölüm sayısına ve yayın tarihine yer verilirken aynı zamanda hangi dijital yayın platformunda yayımlanacağı belirtildi. Kronoloji videosunun açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Günümüzden, ilk BÖRÜ 2039 bölümü başlangıcına kadar olan olayların özeti. Aralık 2021 tarihinde BluTV'de 6 bölümlük bir olay seri olarak seyircisiyle buluşacak BÖRÜ 2039, aksiyon ve bilim-kurguyu harmanlayarak efsanevi ilk serinin yeni neslinin öyküsünü anlatacak."

Börü 2039 kronoloji videosunda yer alan ifadelerin bir kısmına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • 1 Ağustos 2016: Kemal Boratav bilgisayar ekranında beliren gizemli yazılar aracılığı ile Kızıl Elçi olarak isimlendirdiği bir kaynaktan mesajlar almaya başlar. İkazların açılış cümlesi hep aynıdır: Sakin ol, plana güven. Bu kâhin ona karanlık karanlık ve kçaınılmaz ibr geleceğe hazırlanması için talimatlar vermeye başlar.
  • 9 Ocak 2020: COVID-19 olarak isimlendirilen virüsten ötürü ilk ölüm. Bu solunum yolu hastalığı, yıllar ilerledikçe mutasyona uğrayıp insanlığı uğraştıracak salgınların ilk dalgası olacaktır.
  • 6 Haziran 2021: Geleneksel aşıların yanı sıra mRNA aşılarının da etkisiyle COVID-19 pandemisi yavaşlamaya başlar.
  • 9 Mart 2022: Kemal Boratav, Suriye mültecisi 5 yaşındaki bir Türkmen çocuğu evlat edinir. Tomris adındaki bu kız 272 IQ ile insanlık tarihinde ölçülen en yüksek zekâya sahiptir.
  • 10 Kasım 2023: Türk Polis Özel Harekat taarruz timi BÖRÜ resmi kayıtlardan aniden kaybolur. Tüm ekip üyelerinin bilgileri silinir.
  • 23 Aralık 2023: Google DeepMind şirketi, gizilice, ilk BETA seviyesi Yapay Zeka'yı icat ettiğini teyid eder. Bu, tutarlı olarak Turing Testini geçebilen ilk yapay zeka örneği olarak tarihe geçecektir.
  • 3 Nisan 2024: COVID-24 pandemisi. Dördüncü evrim olan bu virüsün kaba ölüm oranı tüm yaş gruplarında COVID-19'dan yüz defa fazla; %13'tür. Batı ülkelerinde yaşayan ve izolasyondan bıkan genç protestocular, bu yeni belanın genç yaşlıları es geçmeyeceğini ve milyonlarca öldüreceğini ciddiye almadan sokaklara iner.
  • 30 Eylül 2024: COVID-24 yüzünden bazı ülkelerde toplumsal düzen topyekün çöker. Ölü sayısı 200 milyona ulaşınca salgının ciddiyetini anlayan batı gençliğinde toplu depresyon ve histeri görülmeye başlanır.
  • 31 Ocak 2025: Yellowstone süper volkanı patlar. Afet bölgesi kuzeybatı Birleşik Devletlerin büyük kısımlarının boşaltmasına sebep olur. Kaliforniya ve Oregon bir süreliğine diğer eyaletlerden ulaşım olarak tamamen kopmak zorunda kalır. Ülkeyi kar gibi kalın kül örtüsü kaplayınca tarım mahvolacaktır.
  • 2 Mayıs 2025: Amerika'nın afetle uğraşmasını fırsat bilen Çin, askeri harcamalarını katsayısal olarak arttırır. Kısa bir süre içinde hava, kara, deniz ve uzayda Birleşik Devletlerin bütçesini geçerek zirveye oturur. COVID-24 ise nihayet 500 milyon ölümden sonra aşılar sayesinde durmaya başlar.
  • 7 Şubat 2026: Yeloowstone'dan dolayı küresel iklim soğuması ve kül örtüsü, 50 milyon Amerikalı vatandaşın başka eyaletlere göçmesini zorunlu kılar. FEMA teşkilatı bu göçün planlamasında berbat bir performans gösterir ve yüzbinlerce kişi aç, susuz ve ilaçsız kalır. Kendilerine "Külcü" diyen yeni bir toplumsal mağdur sınıfı oluşur.

Siz yeni bilim kurgu dizisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Dizi ile ilgili görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Yeni Resident Evil Filmi Çıkış Tarihi Açıklandı
İNTERNET

Yeni Resident Evil Filmi Çıkış Tarihi Açıklandı

Yeni Resident Evil filmi çıkış tarihi hakkında resmi açıklama geldi. Video oyununun orijinal serisine göre şekillenen filmin henüz duyurulmuş bir ismi bulunmuyor olsa da filmin ne zaman seyirciler ile buluşacağı belli oldu.

YORUMLAR