Boston Dynamics: "Lütfen Robotlarımızı Silah Olarak Kullanmayın!"

Ünlü robotik firması Boston Dynamics, robotların silah olarak kullanılmasını kınayan bir açık mektup yayınladı. İşte detaylar!

Boston Dynamics: "Lütfen Robotlarımızı Silah Olarak Kullanmayın!"

Son yıllarda robotik teknolojisindeki sıra dışı gelişmeler, kullanıcı seviyesinde otonom robot kullanımını artırdı. Sektörün öncü firmalarından biri olan Boston Dynamics, çıkardığı Spot adlı robot köpeğiyle öne çıkıyor. Fakat robot teknolojisi her geçen gün insanların hayatını kolaylaştırsa da  geçtiğimiz aylarda bu robot köpeklerin silah olarak kullanıldığına dair pek çok olaya şahit olduk. Bu durumdan rahatsız olan robotik firmaları, Boston Dynamics'in önderliğinde piyasaya sürdükleri robotların silah olarak kullanılmasını kınayan bir açık mektup yayınladı.

Mektuplarında robotların üretim amaçları çerçevesinde kullanılması gerektiğini belirten robotik firmaları, robot teknolojisinin savaş endüstrisinden uzak tutulmasını rica etti. Altı firma tarafından imzalanan açık mektubun robotik sektöründe önemli bir yeri olduğu düşünülüyor.

Boston Dynamics: "Lütfen Robotlarımızı Silah Olarak Kullanmayın!"

Yeni Nesil Asker Robotlara Engel!

Başta Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Rusya olmak üzere birçok ülkenin askeri alanda otomasyona yatırım yaptığı bilinen bir gerçek. Daha önceden Amerikan ordusunda taktiksel amaçlarla kullanılan birçok robot köpeğe rastlamıştık. Fakat son yıllarda bu tarz günlük kullanımı rahatlatan ve otomasyona sahip olan robotların kullanıcılar tarafından satın alınabilir olması, yanında bir dizi tehlike sorununu da getiriyor. Geçtiğimzi aylarda Rusya'da üzerine bağlanan silahla ateş eden robot köpek videoları, robot askerler konusunda büyük bir endişe yaratmıştı.

Makineli Tüfek Kullanabilen Robot Köpek Viral Oldu
TEKNOLOJİ

Makineli Tüfek Kullanabilen Robot Köpek Viral Oldu

Boston Dynamics'in robot köpeği son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Ünlü robotik firmasının Spot adlı ürünlerini pazara sunmasından sonra piyasa birçok benzer tasarıma sahip robot köpek görmeye başladık.

Robotik firmaları yeni nesil robotlarla beraber otonom desteğinin çok daha detaylandırılacağını belirtti. Buna istinaden daha tehlikeli hale gelmemeleri adına hem devletten hem de kullanıcılardan robotların bir silah olarak kullanılmaması istendi. Boston Dynamics ve diğer robotik firmaları, robotlarının silahlandırılmaması için gerekli yazılımsal altyapıyı oluşturduklarını belirtti. Aynı zamanda robotları silahlandırma çalışmaları kınandı.

Tesla'nın Robotu Optimus Tanıtıldı
TEKNOLOJİ

Tesla'nın Robotu Optimus Tanıtıldı

Son yılların en yenilikçi teknoloji firmalarından olan Tesla, yine devrim yaratacak bir teknolojiyi piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

YORUMLAR