Chrome'un Android Sürümüne Parmak İzi Koruması Geliyor!

Google Chrome, Android bilgisayarlarda parmak izi korumasını aktif hale getiriyor. Detaylar haberin devamında!

Google Chrome, Android sürümündeki tarayıcıları bir yeni özellik daha getirdi. Artık Chrome'da açılan gizli sekmelere kullanıcılar parmak izi ile giriş yapabilecek. Bu şekilde bir koruma ayarlayarak, yapılacak araştırmalara daha kişisel ve özel hale getirmek mümkün oluyor. 

Google Chrome'a Parmak İzi Sensörü Geliyor

Chrome 105 kararlı sürümde görülen bu özellik doğrudan aktifleşmiyor. Özelliği aktifleştirmek için tarayıcının Ayarlar bölümünden kolayca değişiklik yapılabiliyor.

Gizli sekmeyi sık kullanan ve bu sekmelerin korumasını artırmak isteyenler, Chrome tarayıcının adres çubuğuna; ''chrome://flags/#incognito-reauthentication-for-android'' adresini girip, ilgili seçeneği etkinleştirebilir.

Özelliği aktifleştirdikten sonra Chrome'u yeniden başlatmak gerekiyor. Tarayıcı yeniden açıldığında ''Lock Incognito tabs when you leave Chrome'' seçeneği geliyor. Gizli sekme açtıktan sonra Chrome'dan ayrılıp geri dönüldüğünde, gizli sayfaları görüntülemek için ekranda ''unlock Incognito'' uyarısı beliriyor. Sekmeleri açabilmek için istenen parmak izini okutarak gizli sayfalara tekrar geçiş yapılabiliyor.

Tarayıcıda Gizli Sekme Nasıl Açılır?
İNTERNET

Tarayıcıda Gizli Sekme Nasıl Açılır?

Google Chrome, Safari, Opera, Mozilla Firefox ve Microsoft Edge isimli tarayıcıda gizli sekme açma nasıl yapılır? Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan internet tarayıcılarında nasıl gizli sekme açabileceğinizi öğreneceksiniz.

Tarayıcılarda Gizli Sekme Kullanmanın Önemli Avantajları
NASIL YAPILIR

Tarayıcılarda Gizli Sekme Kullanmanın Önemli Avantajları

İnternet üzerinde yaptığınız her hareketin sosyal medya ve reklam ağları tarafından izleniyor. Bunun en büyük sebebi ise, internet kullanım alışkanlıklarınızı takip etmek.

YORUMLAR