Deprem Kâhini: Depremin Yeri ve Şiddeti 3 Gün Önceden Biliniyormuş!

Depremlerle ilgili tahminlerini paylaşan ve birçok depremi tahmin eden 'deprem kâhini' Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremini de bilmiş. İşte detaylar!

Deprem Kâhini: Depremin Yeri ve Şiddeti 3 Gün Önceden Biliniyormuş!

Dünyaca ünlü deprem uzmanı olan ve pek çok kişi tarafından 'deprem kâhini' lakabıyla tanınan Frank Hoogerbeets, geçtiğimiz Kahramanmaraş merkezli olduğu belirtilen depremle ilgili bundan tam 3 gün önce uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı. Hoogerbeets depremin merkezini de şiddetini de doğru şekilde tahmin edip gerekli uyarıları yapmıştı.

3 Şubat'ta Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda haritada Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş bölgelerini işaretleyen Hoogerbeets, "Eninde sonunda bu bölgede yaklaşık 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelecek." ifadelerini kullanmıştı.

Frank Hoogerbeets, Depremin Yeri ve Şiddeti Konusunda Uyarmıştı

Geçtiğimiz gece 04:17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.5 şiddetinde deprem yaşandı. Çevre illerden ve Suriye'den bile fazlasıyla hissedilen depreme dair sabah 10:00 verilerine göre 284 can kaybımız, 2323 yaralımız ve 1710 yıkılan binamız var.

Frank Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili tahminlerini de paylaştığı Ditrianum adlı siteyi kurdu. Hoogerbeets, 25 Nisan 2015 tarihinde Nepal'de meydana gelen 7.8 büyüklüğünde depremi tahmin etmesi sonrası 'deprem kâhini' olarak anılmaya başlamıştı.

Elon Musk'tan Deprem Açıklaması: Starlink Uydularını Gönderebiliriz!
Yaşam

Elon Musk'tan Deprem Açıklaması: Starlink Uydularını Gönderebiliriz!

Dünya çapında altyapıdan yoksun ve internete erişmekte güçlük çeken ülkeler için yüksek hızlı geniş bant internet erişimi sağlayan Starlink uydularıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye Sarsıldı: 7.7 Büyüklüğünde Deprem Gerçekleşti!
Yaşam

Türkiye Sarsıldı: 7.7 Büyüklüğünde Deprem Gerçekleşti!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin merkez olduğu, 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen deprem Türkiye'yi sarstı.

YORUMLAR