Elon Musk'tan Kripto Para Yatırımcılarını Sevindiren Açıklama

Elon Musk'tan Bitcoin Madencilik Konseyi atılımı. Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle görüşen Musk, yatırımcıları sevindirdi.

Elon Musk'tan Bitcoin Madencilik Konseyi atılımı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla kripto borsasından büyük bir düşüşe yol açan Tesla CEO'su, Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle görüştüğünü ve yenilenebilir enerji için çalışacaklarını söyledi.

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, kripto para madeni endüstrinin enerji kullanımına ilişkin endişeleri tartışmak için önde gelen Kuzey Amerikalı Bitcoin madencilerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Bu buluşma, Musk'ın CEO olarak görev yaptığı Tesla'nın Bitcoin ödemelerini askıya almasından birkaç hafta sonra gerçekleşti. 

 Tesla, yatırımını "çeşitlendirmek ve maksimize etmek" için bu yılın başlarında 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı. Kısa bir süre sonra Mart ayında elektrikli araçları için kripto para ödemelerini kabul etmeye başlamıştı.

Ancak otomobil üreticisi, "Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle de en kötü emisyona sahip olan kömürün, hızla artan kullanımından endişe duyduğunu" söyleyerek kripto borsasında büyük bir düşüş yarattı.

Elon Musk'tan Bitcoin Madencilik Konseyi atılımı

Musk'ın paylaştığı son tweet'e göre Bitcoin madencileri, enerji kullanımlarını yayınlamayı taahhüt ettiler ve dünyanın dört bir yanındaki madencilerden de bunu yapmalarını isteyecekler. 

Musk açıklamasında, "Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle görüştüm. Mevcut ve planlanan yenilenebilir kullanımı yayınlamayı ve (diğer) madencilerden bunu istemeyi taahhüt ettiler. Potansiyel olarak umut verici" dedi.

Michael Saylor (Forbes'e göre Bitcoin'in en büyük kurumsal sahibi), toplantıya ev sahipliği yaptığını ve katılımcıların Bitcoin Madencilik Konseyi'ni kurmayı kabul ettiğini Twitter'dan açıkladı. Grup, enerji kullanım şeffaflığını standartlaştırmayı ve teşvik etmeyi, endüstri çapında hedefler koymayı ve dünya çapında sürdürülebilirlik girişimlerini hızlandırmayı hedefliyor. 

Toplantıya katılan şirketler arasında Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings ve Riot Blockchain yer alıyor. 

Grup henüz planları ve hedefleri hakkında ayrıntılı bilgi vermemiş olsa da, Argo Blockchain CEO'su Peter Wall Forbes'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Yeni kurulan Bitcoin Madencilik Konseyi, yenilenebilir enerjiye sektörel geçişi teşvik etmenin bir sonraki mantıklı adımıdır. Sürdürülebilir madencilik uygulamalarını toplu olarak iyileştirmesi gereken ve geleceğe dönük bir endüstri için çalışmak üzere Michael Saylor ve diğer önde gelen Kuzey Amerikalı madencilere katılmayı dört gözle bekliyoruz."

Kripto Borsası Yanlışlıkla Milyonlarca Bitcoin Dağıttı
TEKNOLOJİ

Kripto Borsası Yanlışlıkla Milyonlarca Bitcoin Dağıttı

Kripto para borsası BlockFi Bitcoin dağıttı. Bir promosyonun parçası olarak kullanıcılarına kod gönderecek olan BlockFi, ABD doları yerine Bitcoin hediye edince gündem olmayı başardı.

YORUMLAR