Elon Musk Büyük Zararda: Twitter'ın Fiyatı Düşüyor

Geçtiğimiz yıl Twitter'ı satın alan Elon Musk'ın büyük zararda olduğu tespit edildi. Detaylar haberimizde!

Elon Musk Büyük Zararda: Twitter'ın Fiyatı Düşüyor

Geçtiğimiz yılın en büyük satın alımlarından biri Elon Musk tarafından yapılmıştı. 44 milyar dolar karşılığında sosyal medya platformu Twitter'ı satın alan ünlü milyarderin geride bıraktığımız aylarda büyük zarar ettiği ortaya çıktı.

İlk teklif edilen rakamın oldukça yüksek olduğu Elon Musk tarafından daha önce de dile getirilmişti. Ancak mahkemeler sonucunda ünlü milyarder 44 milyar doları ödemek zorunda kaldı. Şu an Twitter bu fiyatın yalnızca üçte biri değerinde!

Elon Musk Büyük Zararda: Twitter'ın Fiyatı Düşüyor

Elon Musk 29 Milyar Dolar Zararda

Elon Musk'ın satın alımında yaşanan skandallar sırasında Twitter'ın değeri git gide düşmeye başladı. Ünlü milyarderin başa geçmesinin ardından aldığı radikal kararlar ise Twitter'a karşı tepki oluşturdu ve düşüş devam etti. Ayrıca satın alım sonrası fiyatın balon yükselişinin de dengelenmesi, Twitter'ın yalnızca birkaç ay içinde milyarlarca dolar değer kaybetmesine neden oldu.

Satın alımın tamamlanmasının ardından yalnızca 1 aylık süre içerisinde Twitter'ın %56 değer kaybettiği tespit edildi. An itibarıyla yaklaşık 15 milyar dolar değerinde olan Twitter, Elon Musk'ın her geçen gün çok daha fazla para harcadığı dipsiz bir çukura dönüşmüş durumda.

Öte yandan ünlü milyarder, "her şeyin uygulaması" vizyonu için başlangıç noktası olarak görülen Twitter'ın gelecekte oldukça kârlı bir yatırıma dönüşeceğine inanıyor. Sonuç olarak başlangıçta da eleştirilen 44 milyar dolarlık ödemenin Twitter'ın normal fiyatının çok daha üzerinde olduğu ortaya çıktı.

Twitter Sevilen Özelliği Kaldırıyor
SOSYAL MEDYA

Twitter Sevilen Özelliği Kaldırıyor

Elon Musk'ın başa geçmesinden beri Twitter'da neredeyse her gün yeni bir değişiklik yaşanıyor. Twitter bu sefer de videolar hakkında radikal bir karar aldı.

Twitter'a Yeni Video Özellikleri Geliyor: Video İndirmek Artık Çok Daha Kolay!
SOSYAL MEDYA

Twitter'a Yeni Video Özellikleri Geliyor: Video İndirmek Artık Çok Daha Kolay!

Twitter metin odaklı bir sosyal ağ olarak biliniyor olsa da platform son yıllarda sesli sohbet odaları ve daha uzun videolar gibi özelliklerle platformun kullanım odaklarını genişletti.

YORUMLAR