Emniyet'ten WhatsApp Dolandırıcılığı Uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, WhatsApp üzerinden yapılan dolandırıcılık hakkında uyardı. Dikkat!

emniyet-whatsapp-dolandiriciligi-uyarisi

WhatsApp üzerinden gelen mesajlar hakkında emniyet görevlileri harekete geçti. WhatsApp üzerinden bu mesajı alırsanız dikkate almayın ve silin. İşte konu hakkındaki detaylar. Dolandırıcılar WhatsApp üzerinden vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor.

Emniyet WhatsApp Dolandırıcılarına Karşı Uyardı

Siberay'ın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda WhatsApp üzerinden gelen "kilit kırılyor.. cihaza erişim sağlanıyor... log kaydı alınıyor.." gibi mesajlar hakkında uyarı yapıldı. Siberay yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi:

  • "WhatsApp dolandırıcılığına DİKKAT
  • Telefonunuza görseldeki türde gelebilecek mesajlar aldatıcıdır ve dikkate alınmamalıdır. 
  • Böyle bir durumda panik yapılmamalı, mesajı gönderen kişi önce şikayet edilmeli, sonra da engellenmelidir."

Eğer sizler de böyle bir mesaj alır iseniz Siberay tarafından yapılan açıklamada belirtildiği gibi mesajı gönderen kişiyi önce şikayet edin ardından da kişiyi engelleyin. WhatsApp üzerinden böyle bir mesaj ile kilit kırılması veya cihaza erişim sağlanması gibi bir durum söz konusu değil. Bu asdece bir mesaj ve dikkate alınmaması gerekiyor.

Sizler konu ile alakalı ne düşünüyorsunuz? Böyle bir mesaj aldınız mı? Yorumlardan görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

İstanbul'da Suriyeli Hacker Şebekesi Çökertildi: 30 Milyon TL Hazineye Geçecek
GÜVENLİK

İstanbul'da Suriyeli Hacker Şebekesi Çökertildi: 30 Milyon TL Hazineye Geçecek

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 13 kişilik Suriyeli hacker şebekesini gözaltına aldı.Çökertilen hacker şebekesi forex ve borsa alanında faaliyet gösteren şirketleri hedef almaktaydı.

Emniyet Daha Önce de Uyarı Yapmıştı!

Son zamanlarda WhatsApp üzerinden yapılan dolandırıcılıklarda artış gözlemleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı geçtiğimiz günlerde de bir uyarıda bulunmuştu. Uyarıda hiçbir sosyal medya platformunun WhatsApp üzerinden doğrulama istemediğine dikkat çekilmişti ve SOSYAL MEDYA DOLANDIRICILARINA itibar edilmemesi gerektiği söylenmişti.

 

Huawei Yeni Yıl Hediyesi Gerçek Mi? Huawei'den Dolandırıcılık Uyarısı
TEKNOLOJİ

Huawei Yeni Yıl Hediyesi Gerçek Mi? Huawei'den Dolandırıcılık Uyarısı

Son günlerde WhatsApp yolu ile yayılan Huawei yeni yıl hediyesi gerçek mi? Kullanıcılar Huawei yeni yıl hediyesinin gerçek olup olmadığını merak ediyor.

Phishing (Oltalama) Saldırısı Nedir?

Phishing (Oltalama), yasa dışı yollarla bir kişinin şifresini veya kredi kartı ayrıntılarını öğrenmek amacıyla kullanılıyor. Bir kişinin sahipliğindeki değerleri, yasadışı aldatma yolları ile ele geçirme veya değerlerine zarar verme eylemi olan Phishing'e karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Dolandırıcılar, e-posta ve SMS gibi yollarla kişilere ulaşıyor ve kişilerin kredi kartı gibi ayrıntılarını sanki resmi bir kurummuş gibi istiyor. Buna karşılık veren kullanıcıların da hesapları, şifreleri vb. özel bilgileri çalınıyor.

Günümüzde yaygın olarak yapılan bu saldırılara karşı çok dikkatli olmamız gerekiyor. Tüm bankalar, markalar vb. kurumlar hiçbir zaman kullanıcılarından e-posta aracılığı ile şifre ve kart bilgileri gibi özel verileri istememekte. SMS veya e-posta aracılığı ile kart bilgilerinizi veya şifrelerinizi isteyenlere itibar etmemelisiniz.

YORUMLAR