Emre Özpeynirci Açıkladı: En Çok Satan Değil En Çok Kar Eden Otomobiller Hangileri?

Emre Özpeynirci en çok satan arabalar yerine en çok kar edenleri açıkladı. Hangi markalar zirvede? İşte detaylar!

Otomativ yazarı Emre Özpeynirci, en çok kar eden 2 otomobili açıkladı. Özpeynirci, bir markanın dünya çapındaki popülerliğinin elde ettiği kar oranıyla doğru orantılı olmadığını savunuyor. 

En Çok Kar Eden 2 Otomobil Hangileri?

Özpeynirci, otomotiv üreticilerinin satışlarını artırmak ve aynı zamanda kârlılıklarını yükseltmek için çaba gösterdiklerini belirtirken şunları söyledi:

"Tesla ve BYD gibi yeni nesil elektrikli markalar için daha çok satmak bazen daha az kazançla yetinmeniz anlamına gelirken, Ferrari ve Porsche gibi az satarak çok para kazanmak da mümkün. Peki hangisi doğru? Rekabetin çok yoğun ve sert olduğu otomotiv sektöründe, bir taraftan daha fazla otomobil satmak için mücadele edilirken, diğer taraftan da kârlılığı artırıp, rakiplerinizden daha fazla para kazanmanız gerekiyor. Yani çoğu zaman bir markanın çok satarak dünyada popüler olması onun rakiplerine kıyasla çok daha para kazandığı anlamına gelmeyebiliyor.Bunun aslında en iyi 2 örneği Ferrari ve Porsche. Bu 2 ikonik otomobil markası 2023 yılında adetsel olarak sıralamanın en altında olmalarına rağmen dünyanın en yüksek kâr marjına sahip markaları oldu."

MINI Otomobil Fiyat Listesi - 2024
Otomobil

MINI Otomobil Fiyat Listesi - 2024

MINI fiyat listesi, yeni bir otomobil satın almak isteyen kişilerin bir kısmı tarafından merak ediliyor. Peki, yıllardır dünya genelinde popülerliğini sürdürerek büyük bir başarının altına imza atan MINI otomobil modellerinin ne kadar fiyata satılıyor? 2024 Yılına Ait MINI Otomobil Fiyat Listesi Türkiye'de satılan MINI marka arabalar arasında MINI Clubman, MINI Countryman, MINI Cabrio ve MINI Cooper SE dahil olmak üzere birçok model yer alıyor.

Emre Özpeynirci, bu sözleriyle otomobil endüstrisindeki başarı ölçeğinin yalnızca satış rakamlarıyla değil kar oranıyla da ölçüldüğünü vurguluyor.

YORUMLAR