Google Chrome ile Şifreleriniz Daha Güvende Olacak

Google Chrome şifre yönetim paneline erişimi kontrol altına almanızı sağlayacak

Google Chrome ile Şifreleriniz Daha Güvende Olacak

Dünyanın en çok tercih edilen internet tarayıcısı olan Google Chrome için Google oldukça önemli yenilikleri sunmaya devam ediyor. Google, Chrome tarayıcısını en çok tercih edilen tarayıcı yapabilmek için senelerdir tarayıcısını güncelleştirmeye ve yenilikler eklemeye özen gösterdi. Bunun yanında tarayıcısının karalılığını korumak için de birçok iyileştirme de kullanıcılara sunuldu. Fakat uzun bir süredir Google Chrome'nin en büyük güvenlik açıklarından olan şifre yönetimi paneli birçok kullanıcının kayıtlı şifrelerini tehlike altına sokuyordu.

Google Chrome kullanıcıları internet üzerinde ziyaret ettikleri sitelerin ihtiyaç duyduğu şifreleri kaydedebiliyor ve bu siteleri her ziyaret edişlerinde tekrar tekrar aynı şifreleri girme derdinden kurtuluyorlardı. Bu şifreler unutulduğunda ise Google Chrome'nin gelişmiş ayarlar bölümü altındaki şifre yönetim panelinde bu şifreler görüntülenebiliyor ve yedeklenebiliyordu.Fakat bu panele herhangi biri ulaşıp direkt olarak bu şifreleri görüntüleyebilmekteydi.

İşte bu durum bilginiz haricinde olarak sosyal medya hesaplarınızın şifrelerinin ve daha birçok kritik şifrenizin çalınmasına neden olabilmekteydi. Google sonunda bu açığın farkına vardı ve bu panele erişimi bir ana şifre oluşturarak sınırlandırabilme özelliğini test etmeye başladı. Bu sayede milyonlarca Google Chrome kullanıcısının şifreleri çok daha güvenli bir şekilde saklanacak.

Bu yeni özellik şu an için Google Chrome Mac versiyonunda test ediliyor. Muhtemelen bir sonraki Chrome güncelleştirmesinde bu özellik kullanıcılara sunulacak.

Android 4.4 KitKat Özellikleri Resmi Olarak Açıklandı

YORUMLAR