Google Fotoğraflar Kilitli Klasör Özelliği Kullanıma Sunuldu

İlk olarak 2015 yılında kullanıma sunulan Google Fotoğraflar, Kilitli Klasör özelliği ile kullanıcı gizliliğini üst seviyeye taşıyor. İşte özelliğin detayları!

Google Fotoğraflar Kilitli Klasör özelliği çok sayıda Android kullanıcısının kullanımına sunuldu. Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi, popüler uygulamada gizliliği ve güvenliği üst seviyeye taşımayı amaçlıyor. Yeni özelliğe ilişkin merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Google Fotoğraflar Kilitli Klasör Oluşturma Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak akıllı telefonunuzda yüklü olan Google Fotoğraflar uygulamasını açın.
  • Ekranın alt kısmında yer alan gezinme çubuğundaki "Kitaplık" bölümünü görüntüleyin.
  • Üst kısımda bulunan "Yardımcı programlar" kategorisine dokunun.
  • Açılan sayfayı aşağı doğru kaydırın. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde "Kilitli Klasör" şeklinde bir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneği seçin.
  • "Ayarla" butonuna dokunun ve ekrandaki talimatları uygulayın.

AnTuTu Kasım 2021 En İyi Android Telefonları Açıkladı
MOBİL

AnTuTu Kasım 2021 En İyi Android Telefonları Açıkladı

Kasım 2021 en iyi Android telefonları neler? Akıllı telefon kullanıcı olarak Benchmark testleri ile yakından tanıdığımız AnTuTu tarafından geçtiğimiz ayın en iyi Android telefonları listelendi.

Fotoğraf veya Videolar Kilitli Klasör'e Nasıl Taşınır?

  • Kilitli Klasör'e taşımak istediğiniz fotoğrafları ya da videoları seçin.
  • Sağ üst kısımdan dikey üç nokta simgesine dokunun.
  • Açılan pencere üzerinden "Kitli Klasör'e taşı" seçeneğini seçin.
  • Son olarak "Taşı" yazısına dokunun.

İlk olarak haziran ayında Pixel marka akıllı telefonlara sunulan Kilitli Klasör özelliği, diğer telefonlar için de kullanıma sunuldu. Birden fazla Android cihazınız varsa bu klasör harika bir seçenek değildir fakat bir adet telefonunuz varsa çok kullanışlıdır.

Yeni özellik sayesinde akıllı telefonunuzda yer alan hassas fotoğrafları ve videolara herkesin erişebilmesini önleyebilirsiniz. Klasörde yer alan içerikler yedeklenemez ve paylaşılamaz. Dolayısıyla Google Fotoğraflar uygulamasını telefondan kaldırırsanız içerikler silinir. Farklı bir cihaza geçiş yaptığınızda bu içerikler otomatik olarak taşınmaz.

Fotoğraflar uygulamasına gelen yeni özelliğe yalnızca Android 6 ve sonraki sürümlere sahip olan akıllı telefonlar üzerinden erişilebilir. Bu özelliğin Google Fotoğraflar'ın iOS ve web sürümünde mevcut olmadığını belirtelim. Telefonun ekran kilidini bilen kişilerin Kilitli Klasör'ü görüntüleyebileceğini unutmayın.

İlk olarak 2015 yılında kullanıma sunulan görüntü depolama hizmeti Google Fotoğraflar, insanların en değerli anılarını saklayabileceği bir hizmet olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Geliştirici ekip, uygulamaya yeni özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Google tarafından Fotoğraflar uygulaması için sunulan yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Google Fotoğraflar Kilitli Klasör özelliği ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR