Honda Yeni Elektrikli Aracı ile Fark Yarattı: Karşınızda Honda Zero!

Honda, CES 2024'te düzenlenen etkinlikte, elektrifikasyon stratejisi kapsamında Honda 0 Serisi konsept araçlarını tanıttı. İşte detaylar!

Honda, CES 2024'te "Honda 0" Serisi adlı elektrikli araç konsept modellerini tanıttı. Bu modeller, Saloon ve Space-Hub adlarını taşıyor ve markanın elektrifikasyon stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, özel bir ışıklı 'H' logosu da bu serinin simgesi olarak duyuruldu. Honda'nın "İnce, hafif ve akıllı" prensipleriyle geliştirilen Honda 0 Serisi, yeni nesil Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) sistemine sahiptir.

Bu sistem, insan merkezli güvenlik konseptine dayanarak gelişmiş yapay zeka ve sürücü izleme teknolojilerini içerir. 2026'da ABD'de piyasaya sürülecek olan Honda 0 Serisi sedan konsepti, daha sonra Japonya, Avrupa ve diğer pazarlarda satışa sunulacak.

CES 2024: Neler Tanıtıldı?
TEKNOLOJİ

CES 2024: Neler Tanıtıldı?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas kentinde düzenlenen CES 2024 etkinliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da heyecan verici ürünler tanıtıldı.

Honda, elektrikli araç üretimine yönelik 40 milyar dolarlık bir yatırım yapacak ve 2030'a kadar 30 elektrikli araç modeli tanıtmayı hedefliyor. Ayrıca, 2040'a kadar benzinle çalışan araç üretiminden tamamen çıkarak sürdürülebilir bir geleceğe odaklanma kararı da aldı.

YORUMLAR