iPhone 15 Pro ile Gelecek 'Eylem Tuşu'na Dair Yeni Detaylar!

Apple'ın iPhone 15 Pro ile sessize alma tuşunu eylem tuşu ile değiştireceği söylentileri giderek netlik kazanıyor. İşte ortaya çıkan yeni detaylar!

iPhone 15 Pro ile Gelecek 'Eylem Tuşu'na Dair Yeni Detaylar!

Apple'ın önümüzdeki ay iPhone 15'i tanıtması bekleniyor ve Pro modeller söz konusu olduğunda, söylentiler şirketin sessize alma tuşunu yeni bir "Eylem Tuşu" ile değiştireceğini gösteriyor. iOS 17'nin yeni beta sürümü bu tuşa dair yeni detayları ortaya çıkardı.

iOS 17 beta 7, kullanıcı sessiz modu etkinleştirdiğinde veya devre dışı bıraktığında yeni dokunsal geri bildirimler ekliyor. Yeni geri bildirim, kullanıcı modlar arasında geçiş yaptığında telefonun daha belirgin bir şekilde titremesini sağlıyor ve bu da eylem tuşu olan yeni telefonlar için oldukça faydalı olacak.

iOS'un önceki sürümlerinde, iPhone sessiz moda geçtiğinde yalnızca hızlı bir dokunsal geri bildirim vardı ancak sessiz mod devre dışı bırakıldığında herhangi bir geri bildirim yoktu.

Yeni Eylem Tuşuna Farklı Seçenekler Atanabilecek

iPhone 15 Pro ile Gelecek 'Eylem Tuşu'na Dair Yeni Detaylar!

Sessize alma tuşu ile telefonun sessiz modda olup olmadığını anlamak oldukça kolaydı ancak onun yerini bir eylem tuşu alırsa, dokunsal geri bildirimler kullanıcılara tuşa bastığında telefonun hangi modda olduğunu göstermesine yardımcı olacak.

Ek olarak MacRumors tarafından keşfedilen yeni kodlara göre eylem tuşu, bir tıklamaya atanabilecek çok sayıda seçeneğe sahip olacak. Örneğin kullanıcılar sessiz modu etkinleştirme veya devre dışı bırakma eylemini Siri kısayolları veya kamera uygulamasını açma, el fenerini açma, odak modunu tetikleme veya sesli not kaydetme seçenekleriyle değiştirme seçeneğine sahip olacak.

iPhone 15 Serisi Yeni Bir Renge Kavuşuyor: Titan Grisi
TEKNOLOJİ

iPhone 15 Serisi Yeni Bir Renge Kavuşuyor: Titan Grisi

Lansmana kısa bir süre kala iPhone 15 serisine dair sızıntılar gelmeye devam ediyor. Yeni bir rapor, seriye eklenecek yeni renge değiniyor. İşte detaylar!

Peki siz bu yenilikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.