Kamera Lensi Takılabilen Yeni Akıllı Telefon: Xiaomi 12S Ultra Concept

Xiaomi, harici kamera lensi takılabilen Xiaomi 12S Ultra Concept'i duyurdu. Peki bu sistem nasıl çalışıyor? İşte detaylar!

Kamera Lensi Takılabilen Yeni Akıllı Telefon: Xiaomi 12S Ultra Concept

Günümüzün en iyi akıllı telefonlarının tümü bir ana kamera, ultra geniş kamera ve telefoto kamera içeren detaylı arka kamera ünitelerine sahip. Ne yazık ki bu kameralara bir DSLR kamerada olduğu gibi farklı lensler takılamıyor.

Şimdi Xiaomi, Leica ile ortaklaşa Xiaomi 12S Ultra Concept'i duyurdu ve gerçekten de akıllı telefonunuzun kamerasına bir kamera lens modülü takmanıza izin veriyor. Daha spesifik olarak şirket, telefona bir Leica M serisi lens modülü takabileceğinizi söylüyor.

Telefon ayrıca lens modülüne takılan merkeze monte edilmiş bir sensör de dâhil olmak üzere iki adet bir inçlik kamera sensörü ile donatılıyor. Şirketin standart Xiaomi 12S Ultra'da görüldüğü gibi IMX989 kamera sensörlerini kullandığı tahmin ediliyor. Bununla birlikte arka kamera modülünün tamamı koruma için safir camla kaplanıyor.

Xiaomi 12S Ultra Concept Sektöre Yeni Bir Soluk Kazandıracak

Daha da fazla imkân sağlamak için başka Leica lens modüllerini akıllı telefona bağlayıp bağlayamayacağınız belli değil ancak Xiaomi, bu özel kombinasyonla "optik güçte" bir artış vaat ediyor.

Xiaomi, lens özellikleri veya akıllı telefonun özellikleri gibi diğer pek çok ayrıntıyı açıklamadı ancak video, f/1,4'e kadar f/16 diyafram açıklığı bulunduğunu doğruluyor. Videoda da ayrıca diğer pek çok özelliğe de bir ön bakış atılıyor.

Bu teknolojiyi gelecekteki başka bir akıllı telefonda görüp görmeyeceğimize dair de bir bilgi yok. Yine de bu, akıllı telefon fotoğrafçılığına oldukça radikal bir yaklaşım ve bunun hangi teknolojilere kapı açabileceğini tüm sektör merak ediyor.

Beklenen Oldu: Xiaomi 13 Pro'nun Özellikleri Sızdırıldı
TEKNOLOJİ

Beklenen Oldu: Xiaomi 13 Pro'nun Özellikleri Sızdırıldı

Kasım ayına girmek üzereyiz, bu da Xiaomi 13 serisinin lansmanına bir ay kadar uzakta olduğumuz anlamına geliyor. Aynı zamanda, bir sonraki Xiaomi amiral gemisi serisi hakkında sızıntıların ortaya çıkmasının da zamanı gelmiş olmalı ki bugün Twitter üzerinden Yogesh Brar, Xiaomi 13 Pro'nun özelliklerini ortaya çıkardı.

Xiaomi Redmi Note 12 Serisinin Tasarımı Ortaya Çıktı
MOBİL

Xiaomi Redmi Note 12 Serisinin Tasarımı Ortaya Çıktı

Xiaomi Redmi Note 12 serisinin tasarımı sızdırıldı. Peki, Redmi Note 12 serisinde yer alan akıllı telefon modelleri nasıl bir görünüme sahip olacak? Konuya dair merak edilen tüm detaylar haberimizde.

YORUMLAR