Artık Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Sadece Togg Araçları Kullanılacak!

Artık kamu kurum ve kuruluşlarında sadece Togg araçları kullanılacak. İşte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuyla ilgili açıklaması!

Hatırlarsanız eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kamudaki araçların yerli otomobille değiştirileceğini daha önce açıklamıştı. Bu konuda gerçekleştirilecek yeni düzenleme merakla bekleniyordu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni bir açıklama yaparak kamuda tasarruf genelgesini yayınlandıklarını ifade etti. Artık kamu kurum ve kuruluşlarında sadece Togg araçları satın alınacak.

Kamuda Togg Dönüşümü!

Bakan Mehmet Şimşek, kamudaki araç alımlarında değişikliğe giderek Togg dışında başka hiçbir aracın satın alınmayacağını açıkladı. Böylece hem ülke ekonomisine katkı sağlamayı hem de tasarruf etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Bundan böyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yetkililer, Audi ve Mercedes gibi modellerin yerine yerli otomobil Togg'u kullanacak. Şu anda kamuya ait elde bulunan araçların satışı yapılarak yerine Togg araçları getirilecek.

Mehmet Şimşek, "Kamuda tasarruf genelgesini güncelledik. Taşıtlar konusunda maksimum hassasiyet gösteriyoruz. Yeni araç alımında sadece TOGG alınacak, eldeki araç da satılacak." şeklindeki açıklamasıyla kamudaki Togg dönüşümünü doğruladı.

Yeni alınacak Togg araçları ile birlikte kamudaki Togg dönüşümü 10-15 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. TOGG’un kamu alımlarının yanı sıra sivil sektördeki ve global pazardaki konumunun da geliştirilmesi hedefleniyor.

Yerli Otomobil Togg Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Otomobil

Yerli Otomobil Togg Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bursa'nın Gemlik ilçesinde fabrikası olan Togg, 2022 yılında seri üretime geçmişti. 2023 yılının mart ayında ön sipariş süreci başlatılan yerli elektrikli otomobil modeli, nisan ayından itibaren sahiplerine teslim edilmeye başlanmıştı.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı aşağıdaki bölümden bizimle paylaşabilirsiniz.