LinkedIn'e Ücretsiz Doğrulama Sistemi Geliyor

LinkedIn'e yeni doğrulama sistemi geliyor. Şirket, Twitter ve Facebook'un aksine yeni doğrulama sistemini ücretsiz olarak sunacak. İşte detaylar!

LinkedIn'e Ücretsiz Doğrulama Sistemi Geliyor

Ağ oluşturma ve işe alım platformu LinkedIn, kullanıcıların kimliklerini ve istihdam rollerini doğrulamak için ücretsiz yeni bir yol duyurdu.

Her ikisi de bu hizmet için ücret alan Twitter ve Facebook'un aksine LinkedIn, maliyet düşürme ve ekonomik baskı çağında platformun cazibesini artırabileceği umuduyla doğrulama işaretlerini ücretsiz olarak sunma planını tasarladı.

Microsoft'un sahibi olduğu platform, başlangıçta ABD'de CLEAR ile ortaklık kurarak yalnızca bir kullanıcının resmi kimliğini ve telefon numarasını doğrulayacak ve bunun karşılığında 'Bağlan' ve 'Mesaj' düğmelerinin altında yeni bir 'Doğrulamalar' bölümü bulunacak.

LinkedIn Doğrulama Sistemi Nasıl Çalışacak?

LinkedIn'e Ücretsiz Doğrulama Sistemi Geliyor

LinkedIn, Twitter gibi diğer platformlarla birlikte, son aylarda sahte profillerin kullanıcıların başını ağrıtması ve genellikle spam amacıyla kullanılmasının ardından büyük bir baskı altına girdi. Yeni doğrulama sisteminin dünya çapında mevcut olan iş yeri e-posta doğrulama yöntemine ek olarak, yalnızca 4.000 şirketin desteklendiğini ve mevcut hizmetin serbest çalışanlar ve kendi hesabına çalışanlar için hiçbir faydası olmadığını belirtmek gerekiyor.

Buna ek olarak Microsoft Entra Verified ID platformu ile yapılan bir ortaklık, iki milyon kadar LinkedIn kullanıcısına ücretsiz dijital iş yeri kimliği vermeyi amaçlıyor.

LinkedIn Başkan Yardımcısı Oscar Rodriguez bir blog yazısında, ücretsiz doğrulama yöntemlerinin gelecekte daha fazla pazara sunulmasının planlandığını ancak birçok kullanıcının şüphesiz beklemek zorunda kalacağını açıkladı.

LinkedIn, daha fazla doğrulama yöntemiyle "gerçek siz olduğunuzu" göstermenin sizi daha farklı ağlara ve daha iyi iş fırsatlarına götürecek daha iyi bağlantılar kurmanızı sağlayacağını umuyor.

LinkedIn'e Göre En Popüler Meslekler (2023)
Yaşam

LinkedIn'e Göre En Popüler Meslekler (2023)

LinkedIn verilerine göre 2023 yılında en popüler meslekler belli oldu. Peki, son beş yıl içerisinde yükselişte olan meslekler hangileri? Şu anda iş arayışında olan pek çok kişi tarafından merak edilen listeye dair merak edilen detaylar haberimizde.

LinkedIn'e Yapay Zeka Desteği Geliyor
YAZILIM

LinkedIn'e Yapay Zeka Desteği Geliyor

İş dünyasının en popüler sosyal ağlarından biri olan LinkedIn, yeni güncellemelerle birlikte artık daha kapsamlı ve kullanımı kolay bir hale geliyor.