Google'da Yıllardır Olan Özellik: Microsoft Kullanıcılarına Sunuldu!

Google Drive'da yıllardır bulunan tarayıcı üzerinden çevrimdışı kullanım imkanı Microsoft OneDrive kullanıcılarına sunuldu. İşte güncellemenin detayları!

Bulut depolama konusunda onlarca alternatif bulunuyor olsa da, gün sonunda kullanıcıların büyük bölümü Apple, Google ve Microsoft'un çözümlerini tercih ediyor. Apple iCloud, Google Drive ve Microsoft OneDrive genel olarak aynı özelliklere ev sahipliği yapıyor, fakat küçük farklılıklar bulunuyor.

Microsoft uzun yıllardır beklenilen bir özelliği: çevrimdışı kullanımı aktif hale getirdi. Böylece Google Drive'da olduğu gibi Microsoft OneDrive'ı da internet bağlantısı olmadığında tarayıcı üzerinden çevrimdışı kullanmak mümkün.

Microsoft OneDrive Tarayıcı Üzerinden Çevrimdışı Kullanıma Kavuştu

Detaylara geçmeden önce altını çizmemiz gereken bir nokta var: Hali hazırda Windows'da Dosya Gezgini, Mac'te ise Finder üzerinden dosyalara çevrimdışı erişmek mümkün. Bu güncelleme çevrimdışı kullanımı tarayıcılara getirdi.

Çevrimdışı modu internet bağlantısı olmadığı durumlarda OneDrive'ın ana sayfasının yanı sıra dosyalarım, paylaşılanlar, sık kullanılanlar, kişiler ve toplantılar bölümlerini açmaya imkan tanıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi internet olmadığında dosyalarınıza erişmek için çevrimdışı olarak kullanmak istediklerinizi daha önceden seçmiş olmanız gerekiyor.

Çevrimdışı kullanım için belirlediğiniz dosyalar bilgisayarınıza indiriliyor, fakat siz tekrar o dosyayı çevrimiçi hale getirdiğinizde depolama alanınız otomatik olarak açılıyor. 

Microsoft Office Alternatifi Ücretsiz Program Önerileri
YAZILIM

Microsoft Office Alternatifi Ücretsiz Program Önerileri

Microsoft Office alternatifi ücretsiz program kullanarak elektronik tablo, belge ve sunumları herhangi bir ücret ödemeden kolayca hazırlayabilirsiniz.

Dosyaları yeniden adlandırmak, sıralamak, taşımak ve kopyalamak yine internet bağlantısı olmadan yapabildiğiniz işlemler arasında yer alıyor, fakat bu değişiklikler internet bağlantısı sağlandığında uygulanıyor.