Midea, Huawei'in İşletim Sistemi HarmonyOS'i Kullanacak

Midea, Huawei'in işletim sistemi HarmonyOS'i ürünlerinin büyük bir kısmında kullanacağını açıkladı. İşte konu hakkında merak edilebilecek bütün ayrıntılar!

Huawei'in işletim sistemi HarmonyOS'i ürünlerinde kullanacak şirket açıklığa kavuştu. Çinli ev aletleri üreticisi olan şirket Midea, sektöründe öne geçmek için daha gelişmiş araçlar sunmak üzere Huawei'in işletim sistemini kullanacağını duyurdu.

Huawei'in İşletim Sistemi HarmonyOS Nasıl Kullanılacak?

Midea yetkililerinden biri tarafından yapılan açıklamada şirketin yakın bir zamanda bir dizi ürününü piyasaya sürmek için Huawei ile çalışacağını belirtti. ChinaDaily tarafından aktarılan bilgilere göre Çinli ev aletleri üreticisi şirket, daha gelişmiş cihazlar piyasaya sürerek IoT (Nesnelerin İnterneti) üzerindeki hakimiyetini arttırmayı amaçlıyor.

Midea'nın IoT yönetiminden sorumlu olan bir yetkilinin açıklamasına göre HarmonyOS bu yıl içerisinde Midea ürünlerinin neredeyse tüm kategorilerini yani yaklaşık 200 çeşidini içerecek. Yetkili, işletim sisteminin ürünleri ve IoT arasında verimli bir ilişki kurmasına yardımcı olacağını düşünüyor.

Yetkili, konu hakkında yaptığı açıklamada ayrıca Huawei'in işletim sistemi HarmonyOS ile donatılmış daha fazla ev aletlerinin yakın bir tarihte piyasaya sürüleceğini de sözlerine ekledi. Yetkili bu açıklamayı şirketin Çin'deki cihazlarında tek bir dokunuş kolaylığının getirilerinden biri olan pratiklik ile ilgili yaptığı sunum sırasında yaptı.

Huawei, Eylül 2020'de IoT destekli ürünler için çapraz platform desteği de dahil olmak üzere daha iyi bir destek sunmaya gelecek olan HarmonyOS 2.0'ın piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. İşletim sisteminin ikinci sürümünün ayrıca akıllı saatler, araba sistemleri ve hatta üçüncü taraf ev aletleri için de destek sunacağı biliniyor.

Midea özellikle Huawei'in işletim sisteminin en son sürümünü kullanacağını duyurduğu ilk şirketlerden bir tanesi olmuştu. Midea'daki yetkililerin ev aletlerinin sorunsuz çalışmasını sağlamak için Huawei'deki meslektaşları ile birlikte çalıştığı söylenmişti.

HarmonyOS Lansmanı Ne Zaman?

Huawei'e bağlı bir Twitter hesabında geçtiğimiz günlerde paylaşılan bir tweete göre HarmonyOS lansmanı 2 Haziran'da (15.00 TSİ) yapılacak. Huawei Mobile hesabında paylaşılan başka bir tweette ise sırasıyla Huawei ve HarmonyOS logolarının bulunduğu bir video yer aldı.

Huawei Mobile isimli Twitter hesabı üzerinden paylaşılan ve kullanıcıları bir hayli heyecanlandıran tweette şu ifadeler kullanıldı:

"Harmony OS hakkında daha fazla bilgi edinmenin vakti neredeyse geldi."

Google Fuchsia Sonunda Kullanıma Açıldı
YAZILIM

Google Fuchsia Sonunda Kullanıma Açıldı

Google Fuchsia uzun bir zaman boyunca tabi tutulduğu gelişim sürecinin ardından nihayet kullanılmaya sunuluyor ancak işletim sistemi yalnızca birinci nesil Nest Hub'a getiriliyor.

YORUMLAR