Neşet Ertaş Filminin Davası Sonuçlandı: Film Yayınlanacak mı?

Neşet Ertaş filminin davası sonuçlandı. Yapımcı Mustafa Uslu'ya açılan davayla ilgili karar verildi. İşte detaylar!

Neşet Ertaş Filminin Davası Sonuçlandı: Film Yayınlanacak mı?

Türk halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayat hikâyesini konu alan Garip Bülbül Neşet Ertaş filmi "kişilik haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle Neşet Ertaş'ın ailesi tarafından dava edilmişti. Filmin yapımcısı Mustafa Uslu'ya doğrudan açılan dava bugün sonuçlandı ve filmin ve fragmanlarının yayınlanmaması kararı alındı.

23 Aralık'ta vizyona girmesi planlanan ve Neşet Ertaş'ın hayatındaki önemli anları konu alan filmin yapımcısı Mustafa Uslu, Neşet Ertaş'ın ailesinin kendisine açmış olduğu davaya karşı kayıtsız kalmadı.

Neşet Ertaş Filmi Yayınlanamayacak

Neşet Ertaş Filminin Davası Sonuçlandı: Film Yayınlanacak mı?

Film üzerinde 5 yıldır çalıştığını ve 65 milyon lira harcama yaptığını belirten yapımcı, geçtiğimiz günlerde TV8 programı 2. Sayfa'ya bağlandı. Yapımcı Mustafa Uslu şu açıklamalarda bulundu:

"Filmimizin seyredilmeden yasaklanması bizi üzdü. Defalarca aileyle görüştü, kişinin ölümüyle kişilik hakları sona erer, miras olarak kalmaz buna rağmen defalarca görüştük. Maddi ve manevi anlaşmaya razıydık ama olmadı. Projede sadece birinin olmasını istemedikleri için anlaşamadık. Ekonomik konuda anlaşmıştık, 10 milyon vermeye hazırdık. Kitabın yazarı Erol Parlak'ı istemediler.

Neşet Ertaş'ın ailesinin iddialarına göre ünlü ozan Neşet Ertaş ölümünden önce bıraktığı vasiyette kendi adına herhangi bir içerik yapılmasına izin vermemişti. Davanın sonuçlanmasıyla birlikte filmin vizyona girme ihtimali de kalmadı.

Ücretsiz Film İzleyebileceğiniz En İyi 9 Uygulama
İNTERNET

Ücretsiz Film İzleyebileceğiniz En İyi 9 Uygulama

Çoğu kullanıcının tercihi her ne kadar geleneğe bağlı kalmak olsa da ücretsiz film izleme uygulamaları ya da ücretsiz film izleme programları giderek yaygın hâle geliyor ve insanların büyük bir kısmı alışkanlıklarından gün geçtikçe kopuyor.

Netflix Film Önerileri - Mart 2024
Sinema

Netflix Film Önerileri - Mart 2024

En iyi Netflix filmleri ve dizileri ile kullanıcıların gözdesi olan Netflix, film önerileri isteyen izleyicilerine uygulama ya da web sitesi içinde yardımcı olacak bir algoritması sunuyor.

YORUMLAR