Netflix Abone Sayısını Açıklamayı Kesiyor: Peki Güncel Sayı Ne Kadar?

Netflix, aldığı yeni karar ile birlikte artık abone sayısını açıklamayı kesiyor. Peki bunun arkasında yatan sebep ne? İşte detaylar!

Dünyanın en popüler yayın platformlarından biri olan Netflix, pandemi döneminden bu yana ettiği zararlar nedeniyle bir dizi yeni atılıma gitmiş ve hanelere şifre kısıtlaması gibi pek çok farklı yöntemler denemeye başlamıştı.

Bu denemelerin ardından kullanıcıların büyük tepkisini çeken şirket başlangıçta önemli sayıda abone kaybı yaşasa da çok geçmeden abone artışlarını planladığı gibi elde etmeye başladı. Ancak şirket, abone sayısını açıklamaya yönelik yeni bir karar aldı.

Artık, yılın çeyreklerine göre güncel abone sayısını açıklamayı durduracak olan Netflix, bu kararı almalarının sebebini de açıkladı. 2025'ten itibaren açıklamayı durdurana kadar 2024 yılı için elde edilen veriler paylaşılmaya devam edecek.

Netflix'in Abone Sayısındaki Artış Sürüyor: Atılımlar Meyvesini Veriyor!

Netflix 2024 İlk Çeyrekteki Abone Sayısı

Netflix, geçen senenin son çeyreğinde 13.1 milyon abone artışı yaşayarak tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Ayrıca dünya genelinde ise toplamda 260,28 milyon güncel abone sayısına ulaşılmıştı.

2024'ün ilk çeyreği için açıklanan verilerde ise toplamda 9,33 milyon ücretli yeni abone kazanıldığı ve dünya genelindeki abone sayısınında 269,60 milyona ulaştığı açıklandı. Şirket, arka planda tüm hızıyla büyümeye devam ediyor.

Ancak alınan yeni karar doğrultusunda artık 2025 yılı itibariyle 3 aylık aralıklarla abone sayısını açıklamayı durduracak. Sadece ciddi oranda bir abone artışı gözlemlendiği zaman bunun paylaşılacağı belirtiliyor.

Netflix Dizi Önerileri - Nisan 2024
Sinema

Netflix Dizi Önerileri - Nisan 2024

Netflix dizi önerileri söz konusu olduğunda size yeterince yardımcı olamıyor mu? Dijital yayın platformunun dizi önerme algoritmasına rağmen 2024 yılında Netflix'te hangi dizi izlenmeli gibi sorularınız varsa tam olarak sizin için hazırladığımız listemize göz atmak isteyebilirsiniz.

Şirketin CEO'su Greg Peters açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Fiyatlandırmamızı ve planlarımızı ülkeye bağlı olarak farklı fiyat noktalarıyla tek katmandan birden çok katmana doğru geliştirdiğimiz için, her artımlı ücretli üyeliğin iş üzerinde çok farklı bir etkisi var. Bu nedenle 2023'te üç aylık ücretli üyelik kılavuzu sağlamayı bıraktık ve gelecek yıldan itibaren 2025 yılının ilk çeyreğindeki kazançlarımızdan itibaren üç aylık üyelik sayılarını ve ARM'yi raporlamayı bırakacağız."

Netflix Film Önerileri - Nisan 2024
Sinema

Netflix Film Önerileri - Nisan 2024

En iyi Netflix filmleri ve dizileri ile kullanıcıların gözdesi olan Netflix, film önerileri isteyen izleyicilerine uygulama ya da web sitesi içinde yardımcı olacak bir algoritması sunuyor.

Peki siz Netflix'in abone sayısındaki artışı neye bağlıyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR