Opera Max, Facebook'u Veri Tasarrufuna Zorlayacak

Opera Max'in son güncellemesinde en çok dikkat çeken detay, Facebook'un harcadığı verileri azaltan geliştirmeler oldu.

Opera Max, Facebook'u Veri Tasarrufuna Zorlayacak

Opera bugün, verilerinizi kaydetmek, güvenliğinizi korumak ve uygulamalarınızı yönetmek için en iyi yolları kişisel olarak bildiren uygulaması Opera Max'in yeni güncellemesini duyurdu. Güncellemede en çok dikkat çeken detay ise Facebook'un harcadığı verileri azaltan geliştirmeler oldu. 

Opera Max, varsayılan olarak Android'in sunduğu uygulamadan daha ayrıntılı olarak uygulamalarınızı yönetmenize olanak tanıyor. Size en fazla veri tüketen uygulamarı izleme yetkisi vererek, bunların internete bağlanmasını tek tek engelleme seçeği sunuyor. Açıkçası bu konuda Little Snitch'e de biraz benziyor.

Uygulama aynı zamanda, çok fazla veri kullanan bazı uygulamaların önüne geçmek için de bazı seçenekler sunuyor. Verileri yönetmenizi sağlayan Opera Max, Instagram'da ortalama yüzde 60, Pinterest için yüzde 50 ve Line, BBM ve Zalo içinse yüzde 40 veri tasarrufu yapmanıza olanak tanıyor. 

Bütün bunların yanında Opera Max'in son güncellemesindeki en çarpıcı özelliğin, Facebook mobil web sitesini VPN aracılığıyla yüklemenizi sağlayan bir kısayol içermesi diyebiliriz. Facebook için Tasarruf adını taşıyan bu özellik, Facebook tarafından tüketilen veri miktarını yüzde 50'ye kadar düşürebiliyor. Çevirimiçi hayatımızı Facebook'ta yaşadığımız göz önüne alındığında, bu oldukça yüksek bir oran. 

Aşağıdaki bağlantıdan Opera Max'i indirebilirsiniz:

Opera Max Artık Daha Hızlı ve Daha Güvenli

YORUMLAR