Otomobilde ÖTV İndirimi Olacak mı? Açıklama Geldi!

Otomobilde ÖTV indirimi gelecek mi? Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Otomobilde ÖTV indirimi olacak mı sorusu, bir süredir çok sayıda kişi tarafından merak ediliyordu. Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt merak edilen konu hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Otomobilde ÖTV İndirimi Ne Zaman Olacak?

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin aktarmış olduğu habere göre ÖTV indirimi söylenileriyle ilgili yeni bir gelişme de Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt'tan geldi.

Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, bu konuda bir duyumlarının olmadıklarını ve buna kararı verecek kişilerin resmî makamlar olduğunu belirtti. Kişisel tahmininin ise bir ÖTV indirimi gerçekleşmeyeceği yönünde olduğunu söyledi.

Otomobilde ÖTV İndirimi Olacak mı? Açıklama Geldi!

Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt'un konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Uzun zamandır matrahların güncellenmesi gerektiğini zaten söylüyoruz ancak matrahların güncellenme zamanlaması hiç bir zaman önceden tahmin edilen bir konu olmamıştır.

Resmî makamlar karar verip, duyurunca biz de herkesle beraber öğreniyoruz. Bugüne kadar hep böyle olmuştur. ÖTV indirimi ise tamamen farklı bir konu. Yapılır, yapılmaz herkes bir tahmin yürütüyor ancak bunlar "tahmin" olmaktan öteye gidemez. Bizim böyle bir duyumumuz olmadı.

Zaten böyle bir konuda önceden duyum almanız da mümkün değildir. "Kişisel tahminim", şu ortamda bir ÖTV indirimi pek ihtimaller dâhilinde görünmüyor. Olmasını ister miyiz, elbette isteriz. Bugün müşteri de bayi de distribütör de fabrika da herkes ama herkes ÖTV düşsün ister.

Hatta mümkünse hiç olmasın ister ama istemek başka, gerçekleşme olasılığı bambaşka konular."

Geçtiğimiz Temmuz ayında Otomotiv Sanayii Derneği Başkanı Cengiz Eroldu da konu hakkındaki düşüncülerini dile getirmişti. Başkan Eroldu, "Şu andaki ortamda biz gidip bir yandan mal yetiştirmezken, bir yandan da 'ÖTV’yi indirelim' demek doğru gelmiyor bana." ifadelerinin yanı sıra en güncel bilgiye Maliye Bakanlığının sahip olduğunu belirtmişti.

Elektrikli Otomobillere ÖTV İndirimi Geliyor
Otomobil

Elektrikli Otomobillere ÖTV İndirimi Geliyor

Avrupa'da ve Amerika'da uzun süredir elektrikli otomobiller için teşvik ve vergi indirimi gibi imkanlar sağlayan yasaların bir benzerinin Türkiye'de de uygulanması bekleniyordu.

YORUMLAR