Play Store'a Yeni Özellik Geldi: Büyük Kolaylık Sağlıyor!

Google Play Store yeni özellik sayesinde kullanıcıların hayatını önemli ölçüde kolaylaştıracak. İşte uygulama mağazasını daha kullanışlı hâle getirecek özellik!

Uygulama mağazası Google Play Store'a yeni özellik eklendi. Yazılım devi Google tarafından eklenen ve kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlayan yeni özellik, kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyacak. Konuya dair detaylar haberimizde.

Play Store'un Yeni Özelliği Neler Sunuyor?

Google Play Store'a yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. Birden fazla cihaz kullanan kişiler için oldukça kullanışlı olan yeni özellik, cihazlar arasında uygulama senkronizasyonu imkânı sunuyor.

Bir cihazınızda yüklü olan uygulamaları, aynı Google hesabını kullandığınız cihazlara çok pratik bir şekilde yükleyebilirsiniz. Cihazınızda yüklü olan uygulamaların Play Store sayfasında telefonların da yer aldığı bir cihaz listesi göreceksiniz.

Söz konusu listeden uygulamayı hangi cihaza yüklemek istiyorsanız onun karşısındaki "Yükle" butonuna basmanız yeterlidir. Ayrıca profil simgesine dokunarak ulaşabileceğiniz "Uygulamaları ve cihazı yönetin" kategorisinde Google hesabınızla oturum açtığınız tüm Android cihazları listeleyen bir liste ile karşılaşacaksınız.

Liste üzerinden seçim yaparak telefondaki uygulamaların diğer cihaza otomatik olarak yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle her telefonunuz veya tabletiniz için ayrı ayrı uygulama yükleme işlemi yapmanıza gerek kalmayacak.

Söz konusu özelliğin yalnızca yeni yüklenen uygulamalar için geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor. Ayrıca senkronizasyon işlevi uygulama güncellemelerini kapsamıyor. Dolayısıyla diğer cihazlarınızdaki uygulamalar için tek tek güncelleme işlemini yapmak zorundasınız.

Google'ın Yapay Zekası Bard Kullanıma Açıldı
TEKNOLOJİ

Google'ın Yapay Zekası Bard Kullanıma Açıldı

ChatGPT'nin geçtiğimiz aylarda ortaya çıkışının ardından büyük bir ivme yakalaması, başta Google olmak üzere tüm arama motorlarını endişelendirmişti.

Yeni özellik, cihazınızda yüklü olan Google Play Store uygulamasında henüz görünmüyor olabilir. Yakında tüm kullanıcıların kullanımına sunulacaktır.

YORUMLAR