PlayStation 5 Pro'nun Daha Fazla Özelliği Açıklandı: Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Merakla beklenen PlayStation 5 Pro konsoluna dair ilk ciddi detaylar gün yüzüne çıktı. Peki PlayStation 5 Pro ne zaman çıkacak?

PlayStation 5 Pro Geliyor: Özellikleri ve Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı!

Insider Gaming'den Tom Henderson, Moore's Law is Dead YouTube kanalı tarafından sızdırılan PS5 Pro özelliklerinin Sony'nin kısa süre önce üçüncü parti geliştiricilere gönderdiği belgelerden geldiğini açıkladı.

Elbette resmî bir onay gelene kadar bu tür sızıntıları gerçek olarak kabul etmek mantıklı değil ama Tom Henderson geçmişte sızıntılarının gerçek olması konusunda oldukça ün kazanmış birisi.

Öyle ki Henderson, 2022 yılında DualSense Edge resmî olarak duyurulmadan iki ay önce Sony'nin PS5 için "gerçek bir profesyonel kontrol cihazı" üzerinde çalıştığını bildirmişti. Ayrıca Sony'nin daha küçük ve daha hafif PS5 modelini tanıtmasından tam bir yıl önce şirketin konsolun çıkarılabilir disk sürücüsüne sahip bir versiyonunu piyasaya süreceğini açıklamıştı.

PlayStation 5 Pro Geliyor: Özellikleri ve Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı!

PlayStation 5 Pro, 2024 Sonunda Geliyor

Şimdi de Henderson tarafından doğrulanan PS5 Pro detaylarına göre yeni konsol 4K'da gelişmiş ve tutarlı kare hızı (FPS) ve 8K çözünürlük için bir "performans modu" sunacak. Ayrıca oyunları %45'e kadar daha hızlı işleyebilmesi ve standart modele kıyasla iki ila üç kat daha hızlı ışın izleme özelliklerine sahip olması bekleniyor.

Ayrıca Moore's Law is Dead'in paylaştığı belge, PS5 Pro'nun 67 Teraflops FP16 (33,5 Teraflops FP32) performansına sahip bir GPU'ya sahip olacağını gösteriyor ki bu da daha yüksek hızlara ve genel olarak daha iyi grafiklere işaret ediyor.

Henderson, Sony'nin PS5 Pro için büyük olasılıkla 2024 yılı sonunu hedeflediğini belirtiyor ancak bu durum, şirketin bu yıl yeterince birinci parti oyun çıkarmadığını düşünmesine bağlı olarak değişebilir.

Xbox Series X ve PS5: Teraflops (TFLOPs) Nedir?
OYUN

Xbox Series X ve PS5: Teraflops (TFLOPs) Nedir?

Teraflops / TFLOPs Nedir? - Söz konusu şey yeni nesil oyun konsolları olduğunda herkesin konuşmak istediği tek şey, grafik işlemcilerin gücü olarak öne çıkıyor.

PlayStation 5 ve PlayStation 6 Karşılaştırması

Aşağıda yer alan tabloda PS5 Pro'nun belli olan ve önemli özelliklerinin standart PS5 modeliyle olan karşılaştırması yer alıyor.

Özellikler PlayStation 5 PlayStation 5 Pro
Bellek Bant Genişliği 448 GB/s (14 GT/s) 576 GB/s (18 GT/s)
İşlemci 3.5 GHz. 3,85 GHz
GPU 10.28 TFLOPs 33,5 Teraflops

Bilkom Garantili PlayStation 5 Fiyatları Belli Oldu: Beklenenden Daha Ucuz!
OYUN

Bilkom Garantili PlayStation 5 Fiyatları Belli Oldu: Beklenenden Daha Ucuz!

Bildiğiniz gibi bir süre önce Sony, PlayStation Türkiye operasyonlarını durdurmuştu. Sonrasında PlayStation Türkiye distribütörlüğünü Bilkom'un üstlendiği açıklanmıştı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR