Ronaldo'nun Açıklamasıyla Coca-Cola 4 Milyar Dolar Kaybetti

Cristiano Ronaldo'nun su için açıklamasının ardından Coca-Cola 4 Milyar dolar gibi devasa bir hisse kaybı yaşadı. Sebebinin ise direkt Ronaldo olduğu söyleniyor

Coca-Cola 4 Milyar Dolar

ABD borsalarında işlem gören hisseleri düşüş yaşayan Coca-Cola 4 milyar dolar değer kaybı yaşadı. Sadece yüzde 1.6 gerileme yaşamasına rağmen içecek şirketinin değeri, sadece bir gün içerisinde 4 milyar dolar seviyesinde geriledi. Gerilemenin tek sebebi ise Cristiano Ronaldo açıklamaları olarak gösterildi.

Portekizli ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, geçtiğimiz gün Macaristan ile yapacakları Avrupa Şampiyonası 2020 maçı öncesinde beklenmedik bir çıkış yapmıştı. Portekiz A Milli Takımı Teknik Direktörü ile basın toplantısına çıkan ünlü futbolcu, kola karşıtı bir açıklama yapmıştı.

C. Ronaldo Sosyal Medya Rekorlarını Altüst Etti! 500 Milyon Takipçi
SOSYAL MEDYA

C. Ronaldo Sosyal Medya Rekorlarını Altüst Etti! 500 Milyon Takipçi

Ronaldo sosyal medyada 500 milyon takipçiye ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. Twitter, Instagram ve Facebook'ta 500 milyon takipçiye ulaşmayı başaran Ronaldo, sadece sosyal medya gelirleriyle bile merak uyandırıyor.

Basın toplantısının yapılacağı odaya gelen ve masada kola şişelerini gören Cristiano Ronaldo, bu şişeleri masadan uzaklaştırmıştı. Kola şişelerini önünden kaldırdıktan sonra önüne su koyan Ronaldo, mikrofonlara ise "Su için" demişti. Yıldız futbolcunun bu hareketi, ansızın sosyal medyanın ana gündemi olmuştu.

Coca-Cola ise yaşananlar ardından açıklama yaparak, "Herkesin içecek tercihi farklıdır" demişti. EURO 2020'nin organizatörleri ise turnuvanın ana sponsoru Coca-Cola'ya gelen eleştirinin ardından farklı açıklamalar yapmışlardı. Organizatörler, basın toplantılarına normal Coca-Cola, şekersiz Coca-Cola ve su konuluyor diyerek, olayı geçiştirmeye çalışmalardı. 

Ronaldo ise daha önce gazlı ve şekerli içeçeklerden uzak durduğunu dile getirmişti. Ünlü futbolcu, her gün 6 öğün sağlıklı yiyecekler yediği ve 5 şekerleme yaptığı bir rutin izlediğini aktarmıştı. Yine aynı açıklamada oğlu Ronaldo Jr.'ın sodalı içeçecekler içmesinden rahatsız olduğunu da dile getirmişti.

Coca-Cola 4 Milyar Dolar Hisse Senedi

Coca-Cola 4 Milyar Dolar Değer Kaybı Yaşadı

Pazartesi günü piyasa açıldığında Coca-Cola'nın hisseleri 56.17 dolar civarında işlem görüyordu. Basın toplantısının ardından %1.6 düşüş yaşayan hisseler, 55.22 dolara kadar geriledi. Yaşanan gerilemeden önce şirketin piyasa değeri 242 milyar dolar seviyesindeydi. Küçük de olsa, yaşanan düşüşten sonra Coca-Cola'nın değeri 238 milyar dolar seviyelerini gördü. Böylece şirketin toplam değeri bir gün içerisinde 4 milyar dolar kadar azaldı.

Basın toplantısı sonrasında yaşanan hisse senedi gerilemesi, Salı ve Çarşamba günü biraz olsun toparladı. Buna rağmen Ronaldo, sadece bir açıklamasıyla dünyanın en büyük içeçek üreticisinin değerini değiştirmeyi başarmış oldu. 

YORUMLAR