Google Uyardı: Sahte Android TV Nasıl Tespit Edilir?

Son yıllarda Android TV kutularında zararlı yazılımlar tespit ediliyor. Peki, sahte Android TV kutusu nasıl tespit edilir? Detaylar haberimizde!

Google Uyardı: Sahte Android TV Nasıl Tespit Edilir?

Android TV kutuları, akıllı televizyon özellikleri olmayan cihazlar için kurtarıcı niteliği taşıyor. Son yıllarda satışları oldukça artan Android TV kutularının kötü amaçlı kişiler tarafından kullanıldığına dair bulgular tespit edildi.

Uzun süren tartışmaların ardından işletim sisteminin geliştiricisi Google, konu hakkında açıklama yaparak sahte Android TV kutularının nasıl tespit edileceğini listeledi.

Google Uyardı: Sahte Android TV Nasıl Tespit Edilir?

Sahte Cihazlara Dikkat: İşte Yapmanız Gerekenler!

Sahte cihazları tespit etme konusunda dikkat etmeniz gereken ilk adım, cihazın üreticisi ve satışa çıktığı platform olmalı. Sahte ürünler, genellikle markasız olarak veya kontrolün daha az olduğu Alibaba ve benzeri satış platformlarında bulunuyor.

Ancak bu da yeterli değil. Yakın zamanda Kanadalı bir siber güvenlik uzmanı, Amazon üzerinde satılan ve oldukça sıradan duran bir Andoid TV kutusunu incelediğinde zararlı yazılım içerdiğini keşfetti. Öte yandan TechCrunch ve ünlü teknoloji YouTube kanalı LinusTechTips de Çin'den getirilen cihazlarda zararlı yazılım ve güvenlik zaafiyteri saptadı.

Konu hakkında açıklama yapan Google yetkilisi, son günlerde Açık Kaynaklı Android Projesi ile üretilen yazılımların telifsiz ve lisanssız bir şekilde Android TV içerdiği iddiasıyla satıldığını belirtti.

Bu durum karşısında kullanıcıların Play Protect sayfasını ziyaret ederek cihazlarını doğrulayabileceğini söyledi. Eğer Android TV cihazınızdan emin değilseniz lisansınızı kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • Google Play Store uygulamasını açın.
  • Sağ üstte yer alan profil simgesine tıklayın.
  • Açılan pencerede Play Protect sekmesine gidin.
  • Eğer cihazınız lisansa sahipse bu sekmede belirtilmelidir.

En İyi Android TV Box Önerileri - 2024
TEKNOLOJİ

En İyi Android TV Box Önerileri - 2024

Teknolojik gelişmelerle birlikte yayıncılık sektörü önemli ölçüde gelişti. Bununla birlikte akıllı TV dönüştürücü gibi cihazlar ortaya çıktı.

Android TV ve Google TV'lerdeki Reklamların Sayısı Artacak!
İNTERNET

Android TV ve Google TV'lerdeki Reklamların Sayısı Artacak!

Android TV ve Google TV'deki reklamlar, yalnızca TV şovları ve filmlerin reklamlarını gösterdikleri için diğer akıllı TV platformlarına kıyasla her zaman reklam konusunda daha çekingen olsa da yavaş yavaş bu zincirlerini kırıyor gibi görünüyor.

 

YORUMLAR