Samsung 200MP'lik Kamerasını Duyurdu: Galaxy S22 ile Gelecek

Samsung 200MP kamera ve 50MP kamera sensörünü resmen açıkladı. Tozu dumana katacak ISOCELL HP1 ve ISOCELL GN5 sensör detayları haberimizde.

Koreli teknoloji devi Samsung 200MP kamera sensörünü duyurdu. Muhtemelen Galaxy S22 serisine yerleştirilecek olan 200MP ve 50MP kamera sensörleri, birtakım yeni sensör teknolojisiyle geliyor. İşte ISOCELL HP1 ve ISOCELL GN5.

Samsung, endüstrinin ilk 200MP kamera sensörünü duyurduğu için megapiksel savaşlarındaki silahlanma yarışına yeni bir nükleer bomba getiriyor. ISOCELL HP1 olarak adlandırılan bu yeni kamera sensörü, yeni piksel gruplama teknolojisi kullanacak ve iddiaya göre düşük ışıkta kamera performansını büyük ölçüde iyileştirecek. 

ISOCELL HP1 ile birlikte Samsung, daha küçük pikselleri sayesinde otomatik odaklamayı iyileştiren 50MP ISOCELL GN5'i de duyurdu. Bunlardan biri önümüzdeki yılın başlarında en üst seviye Galaxy S22 Ultra'ya yerleştirilecekken, diğeri muhtemelen Galaxy S22 ve Galaxy S22+'ı güçlendirecek.

Apple Dizisi Ted Lasso'da Çentiksiz iPhone 13 Göründü!
MOBİL

Apple Dizisi Ted Lasso'da Çentiksiz iPhone 13 Göründü!

Apple TV+ isimli dijital yayın platformunda yayımlanan Ted Lasso dizisinde çentiksiz iPhone 13 ortaya çıktı. Peki, popüler dizide ortaya çıkan yeni iPhone modeli nasıl bir tasarıma sahip? Konuya dair merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde.

Samsung Electronics Sensör İşinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Duckhyun Chang verdiği demeçte, "Samsung, yüksek çözünürlüklü görüntü sensörlerini bir sonraki seviyeye taşıyan ultra ince piksel teknolojilerine öncülük ediyor" dedi.

Duckhyun Chang'a göre engelleri aşan ISOCELL HP1 ve ultra hızlı otomatik odaklama sağlayan ISOCELL GN5 ile Samsung, yeni nesil mobil görüntüleme teknolojileri trendine öncülük etmeye devam edecek.

Samsung ISOCELL HP1 ve ISOCELL GN5 Özellikleri

Sensör 0,64 mikron piksele sahip ancak bu, genellikle daha büyük piksellerin tercih edildiği düşük ışıklı sahneler için ideal değildir. Neyse ki ISOCELL HP1, 4 ila 16 pikseli tek bir pikselde gruplayabilen ve böylece düşük ışıkta fotoğrafçılığı iyileştiren yeni ChameleonCell piksel gruplama teknolojisi sayesinde bunun etkisini hafifletiyor.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, piyasadaki ilk 200MP kamera sensörü muhtemelen Samsung'un bir sonraki amiral gemisi girişimine, Galaxy S22 serisine ve Galaxy S22 Ultra'ya yerleştirilecek.

Bu yeni 50MP kamera sensörünün ana gücü ve satış noktası, daha fazla fotodiyot (yaklaşık bir milyon) kullanılması sayesinde elde edilen süper otomatik odaklama hızıdır. Bu, Samsung'un iddia ettiği gibi neredeyse anında otomatik odaklamaya izin veriyor. 

Bu sensör, Samsung'un Front Deep Trench Isolation (FDTI) uygulayan tescilli çift piksel teknolojisi ile donatılmıştır ve her bir fotodiyotun daha fazla ışık emmesini ve tutmasını sağlayarak, fotodiyotların kapasitesini (FWC) iyileştirir ve piksel içindeki karışmayı azaltır.

YORUMLAR