Sony'nin Yeni Telefonu Sızdırıldı: Xperia Pro C Neler Sunacak?

Sony'nin yeni akıllı telefonu Xperia Pro C'ye dair teknik özellikler sızdırıldı. İşte telefona dair bilinen tüm detaylar!

Sony'nin Yeni Telefonu Sızdırıldı: Xperia Pro C Neler Sunacak?

Japonya'da her ne kadar telefonlarıyla önemli başarılar elde etse de dünya genelinde büyük rakiplerinin gerisinde kalan Sony şimdi yeni akıllı telefonu Xperia Pro C ile tekrardan adından söz ettirmek istiyor.

Sony'nin yeni akıllı telefonu Xperia Pro C ile ilgili sızıntılar X kullanıcısı @InsiderSony'den geliyor ve merakla beklenen yeni telefonun özelliklerine kapsamlı bir bakış atmamızı sağlıyor.

Sony Xperia Pro C Teknik Özellikleri

Xperia Pro C'nin ekranı 120Hz yenileme hızına ve yansıma önleyici kaplamaya sahip mütevazı bir 6 inç 2K OLED panelden oluşacak. Büyüklük olarak kıyaslamak gerekirse bu, bugünlerde genellikle 6,5 inç'in üzerinde olan çoğu amiral gemisi Android telefondan biraz daha küçük olacak.

Diğer teknik özelliklere göz atacak olursak üst segment bir Sony telefonunun bizleri beklediğini söyleyebiliriz. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip Xperia Pro C'nin işlemci tarafında amiral gemisi işlemci Snadpragon 8 Gen 3 yer alacak.

45W hızlı şarj özelliğine sahip 5.000 mAh pil ile gelecek Xperia Pro C en çok kameralarıyla dikkat çekecek gibi görünüyor. Sony'nin yeni amiral gemisi optik görüntü sabitleme, 12-bit RAW ve 14-bit DCG RAW özelliklerine sahip olası bir Omnivision 50MP ana kamera ile gelecek.

Diğer sensörlere geldiğimizde otomatik odaklamalı ve 4K/120fps video kaydı ve JPG/60fps RAW desteği sunan 12MP'lik başka bir sensör bizleri karşılıyor. Son olarak ön tarafta 4K/60fps HDR özellikli üçüncü bir 12MP sensör yer alıyor.

Başarısızlık Hikayeleri: Sony Telefon Piyasasından Neden Çekildi?
Yaşam

Başarısızlık Hikayeleri: Sony Telefon Piyasasından Neden Çekildi?

Sony telefon piyasasında neden başaramadı? Bir zamanların efsanevi telefon üreticilerinden Sony geleceği neden göremedi?

Peki sizin Sony'nin yeni akıllı telefonu Xperia Pro C'den beklentileriniz neler? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.